Dragoslav Stepanović za 24sedam: Tumbo, svaka čast! Sve si pogodio u Oslu!

10.10.2020

16:06 >> 07:44

0

Iz Frankfurta

Dragoslav Stepanović za 24sedam: Tumbo, svaka čast! Sve si pogodio u Oslu!
Copyright Tanjug/Fredrik Varfjell/NTB scanpix via AP/MN Press

“Već sam se uplašio da me novinari z Srbije zovu samo kad moram da kritikujem, a da me preskaču kad imam i nešto lepo da kažem”, ovo su bile prve reči čuvenog srpskog stručnjaka Dragoslava Stepanovića kada mu je portal 24sedam zatražio komentar utakmice u Oslu. Popularni “Stepi” želi da čestita od srca kolegi Ljubiši Tumbakoviću na svim donetim odlukama, a više njih je direktno uticalo na konačan ishod.

Tanjug/Fredrik Varfjell/NTB scanpix

-Slušajte, drago mi je zbog mog kolege Tumbakovića da je preduzeo toliko koraka koje mora da napravi svaki trener da bi došao do pobede. Izuzetno sam srećan zbog toga što je postavio pobedničku taktiku, što je tokom meča povlačio poteze koji su poboljšavali igru. Što je napravio izmene koje su donele promenu rezultat, od srca mu čestitam na svemu. Mislim da je i njemu bila potrebna jedna takva utakmica i pobeda kojoj je on dao pečat, ne samo igračima i navijačima – priča Stepanović za 24sedam.

Čuveni trener bundesligaških ekipa ne želi da stane sa pohvalama:

-Da li ste videli Milinković-Savića? Priznajem, nisam verovao u njega kao igrača za reprezentaciju. Bio je uvek odličan u Laciju, ali drugačiji kad igra za Srbiju. Sada mu verujem! I te kako! Pa, ono što je on uradio kod drugog gola, to mogu samo veliki majstori. To je gol godine kod nas i ja mislim da će biti proglašen u nekom izboru. Ako se sećate gola Piksija sa Svetskog prvenstva u Italiji, kada su svi mislili da će onu nabačenu loptu da hvata volejom, a on je spušta, zalama i šalje nekoliko Španaca u prazno i elegantno je ubacuje u mrežu. Pa, ono majstorstvo Sergeja ravno je tom Piksijevom iz Italije. Ja i dalje ne mogu da se načudim da je on u onoj situaciji odlučio da samo bocne loptu. Svaka mu čast! Nadam se da će dobijati i veću priliku da igra nego što je to bilo u Oslu.

Stepanović, za 24sedam: Kostić je Nemac „zamenjen” u porodilištu, a Samardžića sam „video” u Zvezdi 

Filip Đuričić je bio faktor iznenađenja za Norvežane, jedan od dobrih poteza selektora Tumbakovića.

-Filipa dobro poznajem. Bio je ovde, u Majncu. To je brzina, u razmišljanju, u driblingu, što je pokazao i u Oslu. Nedostajao mu je jedino gol. Da ga je dao bila bi to prava nagrada za jednu dobru partiju, u kojoj je sam stvarao šanse i bio u njima kada su mu saigrači pripremali situacije za pogodak. Ali i bez gola pokazao je selektoru da je bio u pravu što ga je uvrstio u tim. Dobra stvar sa Filipom je što može da odgovori na više pozicija, tako da ga protiv Škotske možemo videti u drugačijoj ulozi.

Tanjug/Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

Priča o Erlingu Halandu ne ide bez reči o Nikoli Milenkoviću, jer ni na terenu nisu mogli da idu jedan bez drugoga. Na Tviteru su se pojavili šaljivi komentari da bi bilo fer ako bi štoper Fjorentine izvadio iz džepa mladog Norvežanina kako se roditelji ne bi brinuli što ga dugo nema kući. Stepi ne ide do te mere u pohvala mladom asu, ali ne propušta priliku da ga istakne:

-Možda Milenković nije najbolji štoper u Italiji, ali sa kakvom je lakoćom i elegancijom odradio svoj posao u odbrani, pa ono nije skoro viđeno. Gledajte, taj Haland radi u Nemačkoj šta hoće. Onaj Serlot je došao u Lajpcig, još nije počeo da radi šta hoće, ali je strašan igrač. Nije lako jednostavno igrati sa takvim špicevima, ali Milenković, pa i Stefan Mitrović, odigrali su fenomalan meč, kako kod prekida, tako i kada je lopta bila na zemlji. U nekoliko situacija sam mislio “evo ga, sad Milenković pravi penal”, međutim, dečko je i u šesnaestercu čisto oduzimao lopte. Haland je, na drugoj strani, samo jednom šutirao ka golu, kada je Maksimović intervenisao, i praktično se više nije video na terenu.

Analiza „svežeg“ fudbalskog penzionera: Zdravko Kuzmanović, za 24sedam, o meču u Oslu

Prezadovoljni Stepi za kraj prognozira dalji rasplet kvalifikacija za EP 2021:

-Od prvog do 120. minuta igrali smo skoro bez greške. Video sam presing, protivnik nije mogao da napravi napad, jer nije imao rešenje za tako postavljenu igru Tumbakovića. Ako pričam o nečemu što mi je falilo, onda je to gol Aleksandra Mitrovića. On je sinoć u Oslu postao neki mali vođa ovog tima. Tako sam ga ja video. Mnogo se trudio, bio u šansama i promašivao ih kada se činilo da je to teže nego dati gol. Ali, zapamtite sad moje reči. Sinoć je svima bilo lepo, a Mitroviću će biti najlepše protiv Škotske! Sačuvao je sebe za najvažnije. Njegovi će golovi doći protiv Škota, a da odemo već jednom na to Evropsko prvenstvo, pa tome će se radovati i mlado i staro. To će biti ogroman uspeh – zaključio je Stepi.

Tanjug/AP/Fredrik Varfjell/NTB scanpix

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike