Dominikana odolela momcima iz Superlige

25.01.2021

23:01 >> 23:04

0

Prvu prijateljsku utakmicu na turneji po Srednjoj Americi, selekcija Srbije remizirala sa reprezentacijom Dominikanske republike

Dominikana odolela momcima iz Superlige
Copyright Twitter/Selección Dominicana de Futbol@sedofutbol

Protiv Dominikanske republike, 158. tima na svetu, selekcija Srbije bez “renkinga”, sa nasleđenim mestom na FIFA listi od one prave reprezentacije, odigrala je jednu po igri i rezultatu odličnu utakmicu u glavnom gradu ove karipske zemlje Santa Domingu – 0:0.

Moralo se do stadiona “Feliks Sančez” prevaliti put od 8.700 kilometara, preći nekoliko vremenskih zona, adaptirati se na temperaturu veću za 20 Celzijusovih stepeni, neravan teren i sa svega par treninga biti bolji od odmornog i spremnog rivala.

Tokom prvog poluvremena, ako se pređe preko početne greške štopera Mićevića, koja je u 7. minutu donela najbolju priliku za domaće preko Romera, sve ostalo prošlo je u znaku igrača sa crvenim dresovima. Ređali su se pokušaji Birmančevića, centaršutevi sa oba krila od Nišića i Vlalukina, ali nedostajalo je više preciznosti u proigravanjima ka isturenim Lukiću i Tufegdžiću.

Ništa se u odnosu snaga nije promenilo ni u nastavku meča. U špicu su zaigrali Čović i Makarić, protivnik se uglavom nalazio zbijen u svom kaznenom, dok su naši momci sve lakše kontrlisali loptu po grbavom terenu.

Samopouzdanje je raslo kako je postajalo sve očiglednije da im rival ni taktički, a pogotovu tehnički, nije dorastao i da ih prirodna snaga i brzina, pa i veće internacionalno iskustvo ne može spasiti inferiornosti u ovom susretu. Sve je funkcionisalo kako treba do igre u poslednjoj trećini terena.

Napadi su išli preko Birmančevića i kada bi stigli do šesnaesterca domaćih, tu bi zafalilo pravo rešenje, sve dok u 82. minutu igrač Čukaričkog nije pronašao Aleksića koji sa par metara nije uspeo da prihvati bolje loptu.

Pročitajte još

Naš tim gostuje 28. januara u Panami, gde će odigrati drugi meč na ovoj turneji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike