Dok je Barsa stavljala Peleovu krunu Mesiju, Račić i Valensija im odneli bod

19.12.2020

17:36 >> 18:02

0

Autor: D. B.

Argentinac postigao 643. gol u dresu Katalonaca čime je izjedančio rekord legendarnog Brazilca

Dok je Barsa stavljala Peleovu krunu Mesiju, Račić i Valensija im odneli bod
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Svet fudbala od večeras ima dva kralja! Leo Mesi je postigao gol protiv Valensije i na taj način je izjednačio rekord koji je bio u vlasništvu neponovnoljivog Pelea.

Argentinac je stigao do 643. gola u plavo-brodo dresu, koliko je i Brazilac postigao za Santos. Njih dvojica su tako sada dva fudbalaera sa najviše postignutih golova za jedan klub u istoriji fudbala.

Do gola kojim je stigao jednog od najboljih ikada Mesi je došao posle promašenog jedanaesterca. Golman Valensije Domenek je odbrio šut desetke Barse, ali mu se lopta ponovo dobila i Mesi je glavom, da glavom, postigao gol broj 643. u dresu Barse.

Pročitajte još

E sada, daleko da je sve bajno i sjajno u Barsi. Valensija, koja nikako da pobegne iz sredine tabele Primere, je odnela bod iz Katalonije posle remija 2:2 (1:1). I to u utakmici u kojoj su imali 73% poseded lopte, 25 šuteva od čega devet u okvir gola, osam kornera…

Da tim Uroša Račića (igrao je svih 90 minuta) spreči slavlje u redovima Katalonaca postarali su se Francuz Dijakabi i Urugvajac Gomez, dok je njegov zemljak Arauho postigao gol za vođstvo Barse od 2:1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike