Dogovrena je najveća borba u istoriji boksa

15.03.2021

16:10 >> 16:25

0

Autor: D. B.

Dva šampiona teške kategorije odmeriće snagu krajem juna ili početkom jula

Dogovrena je najveća borba u istoriji boksa
Copyright Profimedia

Dogovor je postignut. Konačno. Dva najbolja boksera teške kategorije, dva velika šampiona, dva Britanca, Entoni Džošua i Tajson Fjuri dogovorili su dve borbe, a prema najnovijim informacijama sa Ostrva biće to spektakl od koga će zaraditi neverovatnih 200.000.000 funti!

Iako nema zvanične potvrde, sve nagoveštava da će ove dve borbe po zaradi prestići duel između Flojda Mejvedera i Manu Pakjaa.

Profimedia

Prva od dve borbe momaka koji su vlasnici svih šampionskih pojaseva trebalo bi da se održi u junu ili julu, a za sada najveće šanse da budu domaćin ovog spektakla ima Saudijska Arabija. Na talonu će biti titule u verzijama WBA, IBF, WBO, IBO i WBC.

Tanjug/Andrew Couldridge/Pool via AP

Fjurijev promoter Bob Arum nedavno je otkrio da je najveći problem sa kojim se suočava u organizaciji ovog meča koronavirus.

– Niko za sada ne želi da da toliko novca koliko bi ova borba mogla da donese. Svi su nezadovoljni zbog toga što je veliko pitanje kada će biti publike – otkrio je Arum.

Sa druge strane Džošuin promoter Edi Hirn je objavio da će se tačan datum i mesto borbe znati tokom sledećeg meseca.

– Najteže je napraviti ugovor. Ali, sve strane su se potrudile. Problem je što svi imaju drugačije interese – objasnio je Hirn.

Pročitajte još

Novac od prve borbe biće podeljen između boraca 50-50, dok će sledeći apsolutni šampion imati blagu prednost od zarade od druge borbe (60-40). Obe borbe bi trebalo da se održe tokom 2021. godine, s tim da će revanš biti u novembru ili decembru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike