Đoković: Visoko je moja druga kuća, sledeći put dovodim i decu

13.10.2020

11:58 >> 15:41

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta otkrio planove do turnira u Beču

Đoković: Visoko je moja druga kuća, sledeći put dovodim i decu
Copyright Printscreen/Klix.ba

Zbog čega se Novak Đoković odlučio da sledećih par dana provede u Bosni i Hercegovini? Kakavi su mu planovi i da li će doći u Srbiju pre nastavka sezone? Koji ga je motiv naterao da ponovo dođe u Visoko i poseti piramide?

Odgovor na ova i slična pitanja najbolji teniser sveta dao je tokom jučerašnje posete Arheološkom parku Ravne 2.

– Ko me naveo da se vratim? Naveo me je Semir, njegovo gostoprimstvo i ljubaznost. Prvi put sam ovde došao sa roditeljima i jako smo se lepo proveli. Njegov rad pratim godinama, otovrila se mogućnost zbog karantina i pauze u sezoni. Uživao sam tada i jedva sam čekao da se vratim. Sada sam došao sa suprugom, sledeći put ćemo sa decom – pohvalio je Novak svog domaćina u BiH Semira Osmanagića.

Iznenada stigao kod naših suseda: Nole sa suprugom Jelenom u poseti “bosanskim” piramidama (video)

Čini se da je Novak sa posebnim uživanje odgovarao na pitanje da li na piramidama ima neke posebne energije-

– Mi na Balkanu smo svi isti, pa mogu da kažem da ovde imamo veliko blago. Semir više od 15 godina sve objašnjava kroz naučnu metodologiju. Imate i ovde u muzeju sve je jasno objašnjeno. Za sve koji imaju sumnju da je ovde nešto što nije predstavljeno na pravi način može da dođe i da se uveri. Ne bih da pričam stručno, to je Semirov zdatak. Otkrio je nešto što je vanserijsi i bitno za čitav svet – jasan je Đoković.

Zbog toga, najbolji teniser sveta ne preza i da u Visoko pozove svoje kolege, pokušavajući da im dočara zbog čega je to važno.

– Pozvao bih sve sportiste da dođu ovde i da provedu neko vreme u tunelima koji su jako delotvorni za povećanje kiseonika u plićima, a sjajno utiču i na regenarciju i oporavak. To je svim sporittima bitno, a posebno u “elitnim” sportovima gde sezona traje dugo, gde ste izloženi promenana vremenskih zona kao mi u tenisu. Može sve ovo da vam na priordan način pomogne da se oporavite, a služi i kao prevencija. Pirmaide i posebno tuneli ispod piramida su prava stvar – tvrdi Novak.

Čovek koji je u nedelju igrao finale Rolan Garosa otkrio je i kakvi su mu planovi pred prvi sledeći turnir.

-Biću ovde nekoliko dana. Posle idem u Srbiju. Dolaziću ponovo ovde, smatram sve ovo sada već svojom drugom kućom.

A što se tiče priprema, pa ne očekujte da tokom tih dana vidite Novaka na terenu. U BiH je poneo samo jedan reket i njega je poklonio Osmanagiću.

– Nisam poneo drugi reket. Na odmoru sam. U planu mi je samo uživanje u Bosni i Hercegovini, Srbiji i lepom brdovitom području. Pa idemo dalje – rekao je dobro raspoloženi Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike