Đoković ljut na organizatore Australijan opena: Neću privilegije

10.01.2021

09:10

0

Autor: D. B.

Sprema se bura posle poslednjih odluka u svetu tenisa

Đoković ljut na organizatore Australijan opena: Neću privilegije
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Da li je odlazak Novaka Đokovića u Adelajed, gde su organizatori Australijan opena predvideli da najbolji teniser sveta provede dvonedeljni obavezni karantin po dolasku na ovaj kontinet, pod znakom pitanja?

Deluje da jeste.

Naime, španska “Marka” tvrdi da se Novak pobunio kada je saznao da će u karatinu u ovom gradu, gde je predviđeno da budu smešteni on, Rafael Nadal i Dominik Tim, kao tri najboljeplasirana igrača na ATP listi, kao i tri najveće zvezde u svetu ženskog tenisa Serena Vilijams, Naomi Osaka i Simona Halep, važiti drugačija pravila u odnosu na ona koja će biti primenjivana tokom karantina ostalih igrča u Melburnu.

Organizatori su najavili i da će ovih šestoro tenisera u gradu na jugu Australije igrati i egzibicije 29. i 30. januara, a neki od igrača, poput Francuza Žeremije Šardija, su digli glas da su dobili velike privilegije.

Tim povodom, Đoković je navodno stupio u kontakt sa organizatorima Australijan opena i rekao im je da on nikakve privlilegije ne želi. “Marka” čak tvrdi i da bi Đoković, koji se trenutno priprema u Marbelji zajedno sa Marjanom Vajdom, odbiti da ide u Adelajid i da će biti u Melbrunu zajedno sa većinom tenisera.

Pročitajte još

Oni ovakvu odluku objašnjavaju i činjenicom da se Đoković nalazi na čeku PTPA organizacije igrača koja se zalaže za vreću ravnopravnost tenisera i da nema šanse da će pristati na povlastice.
A neke od njih su da će velikoj šestorici tokom karantina biti omogućeno da treniraju u hotelskoj teretani bez ograničenja, veći broj ljudi u timu, mogućnost prisustva porodica…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike