"Đoković folira, a Federer je čudotvorac?! Busta, srami se"

08.10.2020

09:13 >> 10:28

0

Autor: D. B.

Dok pojedini mediji otvoreno napadaju Novaka, postoje i oni koji su jasno i glasno stali na stranu najboljeg tenisera sveta

"Đoković folira, a Federer je čudotvorac?! Busta, srami se"
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković je pobedio Pabla Karanje Bustu i plasirao se u polufinale Rolan Garosa. Novak je do te pobede stigao iako je vidno imao proble sa povredam.

Rodžer Federer je početkom ove godine pobedio Tenisa Sandgrena na Australijan openu. Rodžer je do te pobede stigao iako je vidno imao problem sa povredom.

U očima svetske teniske javnosti Rodžer je tada napravio čudo. U očima svetske teniske javnosti Novak je prevarant koji je pokušao i uspeo da tražeći medicinsk tajm-aut zaustavi nalet Španca.

Zato je prvi na svetu: Novak savladao dva rivala i plasirao se u polufinale Rolan Garosa

Portal „tenisbuzz.net“ prvi je postavio pitanje sa kojim se sigurno slažu svi u Srbiji – zbog čega je Novak prevarant, a Rodžer čovek koji čini čuda. Situacija u kojoj su se dva kralja tenisa našli je do te mere slična, da se autori ovog teksta otvoreno pitaju – kada će se ljudi urazimiti i početi da cene, a ne da vređaju ono što Nole radi.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Kompletnu priču o tome da je Đoković folirao bolove pokrenuo je sam Karenjo Busta. Posle meča on je otvoreno napao najboljeg tenisera sveta.

Nije me iznenadilo to što je tražio medicinski tajm-aut. Kada to radi znači da rival radi dobar posao i da Novak gubi. Uvek on to radi. Godinama. Kada gubi, traži pomoć medicinskog tima ili fizioterapeuta – uputio je otrovne strelice prema Srbinu Karenjo Busta.

Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Ako za njega mogu da pronađu i neko oporavdanje (autori teksta na tennisbuzz.net ove reči samtraju razumljivi pošto je poražen posle početnog vođstva), za sve one koji su ovaj stav uzeli zdravo za gotovo i kao ključni dokaz da je Novak prevarant nemaju lepe reči.

– Način na koji se Federer vratio protiv Sangrena na Austrlijan openu je, da budemo fer, bio dramatičniji. Rodžer je spasio sedam meč lopti. Ali, kada će Đoković dobiti istu količinu poštovanja? Kada će mediji prestati da ga potcenjuju? Da li će ikada da kažu da je Đoković osvojio nešto ili da je neko to izgubio? Ovu generaciju tenisera predvode Federer, Nadal i Đoković. I zbog toga je ova era sjajna. Mi imamo privilegiju da gledamo njihove duele. Napravili su, tako da kažemo, fudbalski rivalitet između njih. Ali, ne smemo da govorimo o tome da je Federer napravio čudo, a kada Đoković uradi isto ono što je Rodžer uradio onda se u pitanje dovodi njegov integritet. Uopstalom, da li se Karenjo Busta buni zbog toga što nikada nije pobedio Đokovića? Da li se buni što nikada nije osvojio dovoljno setova u međusobnim mečevima da bi stigao do pobede na Gren slemu? – pitaju se u analizi svega onoga što se dogodilo u sredu uveče u Parizu autori sa „tenisbuzz.net“.

Novak priznao da postoji problem: Ne bih previše da otkrivam, nisam se osećao sjajno na terenu

Podsećaju oni i na činjenicu da je Busta uzeo jedan set Đokoviću na turniru u Monte Karlu 2017. uz opasku da je to bila najslabija Đokovićeva sezona zbog povrede lakta.

– I to je to. Šta ga sve kvalifikuje da može da se žali?

Čovek bi rekao, pitanja na mestu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike