Degenek pred večiti derbi: Zvezdu volim više nego sebe

12.10.2020

08:17 >> 08:20

0

Autor: D. B.

Reprezentativac Australije o duelu protiv Partizana, praznim tribinama i prelaznom roku

Degenek pred večiti derbi: Zvezdu volim više nego sebe
Copyright MN Press

Polako, ali sigurno dolazi vreme za prvi duel beogradskih večitih rivala. Partizan i Crvena zvezda 163. put u klupskim istorijama odigraće utakmicu svih utakmica u nedelju 18. oktobara.

Ovaj će, ipak, biti specifičan, pošto na njemu neće biti publike. Situacija sa koronavirusom je takva da navijači jednostavno ne mogu da budu na tribinama. Uz razumevanje svih pravila koje važe u Srbiji, stub odbrane Zvezde Miloš Degenek, u razgovoru za “Sportski žurnal” nije mogao da sakrije tugu što će meč biti odigran pred praznim tribinama.

Bilo bi dobro da ima navijača, ali to je odluka države. Nama bi bilo idealno da bude puštena publika na tribinama. Makar, neka dozvole porodicama fudbalera da prate timove i ta podrška je dragocena u odnosu na prazne tribine. “Marakana” ima posebnu energiju. Lepo je igrati na njoj, ali je još lepša iz navijače – objasnio je defanzivac Zvedze.

Krizni štab doneo jednoglasnu odluku o navijačima na derbiju

Što se tiče očekivanja pred ovaj meč, reprezentativac Australije je jasan.

– Svaki derbi je priča za sebe. Utakmica koja mnogo znači. Večiti rival je kvalitetna ekipa sa uspešnom istorijom. Biće to još jedan u nizu velikih mečeva sa Partizanom – objasnio je Degenek uz pojašnjenje da trenutna prednost na tabeli (osam bodova prednosti u odnosu na Partizan) i eventualna pobeda ne garajtuju Zvezdi i titulu.

Ne slažem se da bismo rešili pitanje prvaka. Stoji, da bi nam bilo mnogo lakše do kraja prvenstva sa tolikom prednošću. Ali, podvlačim da ništa neće biti rešeno. U duel ulazimo sa željom da odigramo kvalitetno – jasan je Degenek.

Ovog leta i jeseni bilo je najava da će Degenek napustiti redove tima sa “Marakane”. Na kraju do transfera nije došlo.

– Prelazni rok je završen i ja sam srećan u Crvenoj zvezdi. Zvezdu volim više nego sebe. Klub mi je dosta dao, kao i ja njemu kroz mečeve proteklih sezona. Dokle god budem u Zvezdi “ginuću” da ispunim cljeve. Koliko znam nije bilo zvaničnih ponuda za mene. Porobudio sam se jedno jutro i video sam da idem iz Zvezde. Istina je bila da je bilo interesovanja dva belgijska kluba, ali to nisu bili ni Gent ni Genk – tvrdi Degenek.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike