Dame porazom završile kvalifikacije za EP: Dominacija, promašaji, jedna greška i kazna

01.12.2020

22:53 >> 23:38

0

Autor: Adam Štulić

Minimalan poraz pokvario sjajno izdanje srpskih devojaka u Austriji

Dame porazom završile kvalifikacije za EP: Dominacija, promašaji, jedna greška i kazna
Copyright MN Press

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije porazom je završila kvalifikacije za Prvenstvo Evrope i sada, posle meča u Austriji, može da se zaključi da se devojke selektora Predraga Grozdanovića, prikazanom igrom, nalaze u velikom usponu.

Srbija je na stadionu Altaha nadigrala velikog favorita, stvorila puno dobrih prilika i definitivno zaslužila mnogo više od poraza koji se desio posle grube greške u defanzivi, a praktično bez prave prilike za Austriju tokom 90 minuta – 1:0.

Upoznajte Anu Popov najneobičniju reprezentativku Srbije

Devojke su u prvom poluvremenu prikazale fenomenalno izdanje. Imale su apsolutnu kontrolu igre i nedostajao je samo gol pa da konačna ocena bude maksimalna. Nedostajalo je i samo malo koncentracije u završnici, možda i ozbiljnosti, kako bi rezultat bio ubedljiv u korist Srbije.

Slično je bilo i u nastavku meča, a kada su se reprezentativke Srbije ispromašivale, kako to već biva u fudbalu, kažnjene su iz jedinog šuta u okvir gola Milice Kostić.

Trikolorke pokazale klasu u Subotici: Srbija samo do časnog poraza protiv Francuskinja

Ipak, zbog svega navedenog treće mesto u grupi ne sme da obeshrabri ovu generaciju igračica koja poseduje ogroman potencijal, a već u narednom ciklusu kvalifikacija Srbija može da očekuje od ženske selekcije mnogo lepih vesti.

STRELCI: 1:0 Bilja 79. Stadion: Altaha. Sudija: Tes Olafson (Švedska). Žuti kartoni: Veninger, Vajnroter (Austrija).

AUSTRIJA: Cinzberger, Vajnroter, Kihberger, Ashauer, Zadrazil, Puntigem, Eder (od 46. Nasenveng), Enzinger (od 46. Fajsinger), Bilja (od 87. Pinter), Dunst (od 75. Makas).

SRBIJA: Kostić, Vajda (od 82. Stanković), Slović, Damjanović, Bradić, Blagojević, Pavlović (od 90+4 Mi. Čavić), Čanković, Poljak, Filipović (od 77. Ivanović), Mijatović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: FSS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike