Da se vrati kapiten Srbije, pa na biti ili ne biti: Odbojkaši se spremaju za osminu finala EP

08.09.2021

15:56

0

Atanasijević i Okolić umorni i orni pred dane raspleta

Da se vrati kapiten Srbije, pa na biti ili ne biti: Odbojkaši se spremaju za osminu finala EP
Copyright Odbojkaši Srbije foto: Profimedia

Završili su odbojkaši Srbije grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu uz promenljive igre, i pred njima su dani raspleta u borbi za medalje.

Sve su šanse da će Poljska lagano savladati Ukrajinu i tako nas ostaviti na drugom mestu, što znači da će Srbija svoj meč igrati sa tećeplasiranim timom grupe C u nedelju. Opet ukoliko ne bude iznenađenja u poslednjem kolu te grupe, naši odbojkaši će na putu do četvrtfinala morati da pređu Ruse.

Jedan od iskusnijih Aleksandar Atanasijević ocenio je da je duel poslednjeg kola sa Grčkom (3:2 za naš tim) zapravo pokazatelj šta očekuje njega i kolege iz repreezntacije do kraja šampionata.

MN Press

– Neočekivano teško je bilo protiv Grčke, ali znamo da ukoliko želimo da zabeležimo pobedu na Evropskom prvenstvu da moramo da se mučimo, jer nema lakih protivnika. Odbojku danas igraju svi. Sada treba mentalno da pokušamo da se spremimo za ono najvažnije što dolazi, a to je osmina finala, a nadamo se i četvfinale. Zbog toga smo došli ovde, to su mečevi biti ili ne biti. Mislim da ćemo imati dobrog protivnika – izjavio je Atanasijević za sajt OSS.

Primetio se izostanak kapitena Nemanje Petrića, koji bi ako sve bude išlo po planu trebalo da se oporavi od povred ei vrati u tim do osmine finala. Upravo o tome priča Aleksandar Okolić.

pročitajte još:

– Vidi se koliko smo umorni, jer smo imali četiri utakmice dan za danom da igramo, primetno je. Svaka čast za pobedu, čestitam igračima i stručnom štabu. Imamo nekoliko dana za odmor i trening, da se spremimo za dalje. Najverovatnije će protivnici biti Rusi, ali ja bih stavio fokus na nas. Treba nam potpuni oporavak, očekujemo kapitena da se vrati i da budemo kompletni – zaključio je Okolić.

Odbojkaši Srbije brane titulu prvaka Evrope osvojenu 2019. godine na turniru koji je održan u Belgiji, Francuksoj, Holandiji i Sloveniji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike