Da li su doktori krivi za smrt Maradone? Objavljeni zvanični dokumenti

27.11.2020

11:22 >> 11:48

0

Autor: D. B.

Ovo je zvanična verzija dešavanja u kući slavnog fudbalera u danu kada je preminuo

Da li su doktori krivi za smrt Maradone? Objavljeni zvanični dokumenti
Copyright Profimedia

Kada je juče tokom dana besni advokat Dijega Armanda Maradone Matijas Morle izašao u javnost rekavši da slavnog fudbalera u danu kada je preminuo niko od medicinskih radnika nije obišao čak 12 sati, a da je hitnoj pomoći bilo potrebno čak 30 minuta da odgovori na poziv, najvivši i tužbe zbog, kako je rekao, „zločinačkog idiotizma“, delovalo je da je veliki skanda na pomolu.

Pročitajte još: Pojavio se poslednji snimak živog Maradone

Dan kasnije stižu potpuno drugačije vesti. Dnevnik „Klarin“, koji je prvi objavio vest da je Maradona umro, poziva se na sudske izveštaje u kojima piše da je u Maradonijoj kući u 6.30 bio medicinski brat Rikardo, koji je potom predao smenu sestri Žizel, koja je na sudu izjavila da je Dijego disao kada ga je videla. Ona tvrdi da su u Dijegovu kuću pola sata pre podneva kada je Maradona proglašen mrtvim ušli njegov nećak i psiholog ili psihijatar, koji su pokušali da ostvare kontakt sa čuvenim fudbalerom.

Pročitajte još: Kako je izgledao dan u kome se Argentina oprostila od Maradone

Zvanični izveštaji govore i da je hitna pomoć stigla brzo na lice mesta i da je Maradoni ubrizgan adrenalin, ali da je samo mogla da se konstatuje smrt.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike