Crno-beli u kontra ritmu: Hladan tuš za Partizan u Parizu

20.01.2021

21:37 >> 08:26

0

Autor: M. R.

Metropolitan ubedljivo slavio u drugom kolu Top 16 faze - 79:62

Crno-beli u kontra ritmu: Hladan tuš za Partizan u Parizu
Copyright MN Press

Sve što ove sezone škripi u crno-belom taboru, došlo je do izražaja i u Parizu. Košarkaši Partizana su u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa doživeli težak poraz od Metropolitana, koji im nijednog trenutka nije dao ni najmanju nadu da mogu da naprave brejk – 79:62 (22:11, 16:19, 23:16, 18:16). Rival je na ovom susretu imao bolje procente šuta, veći broj skokova, deset više asistencija…

“Parni valjak” sada ima učinak 1-1, a u narednom kolu će gostovati Lokomotivi 27. januara. Francuski klub ima dve ostvarene pobede, a sledeći rival im je Trento.

Dovoljno upozorenje za igrače Partizana pred duel u Parizu bio je podatak da je Metropolitan u drugu fazu stigao posle osvojenog prvog mesta u grupi ispred Unikahe, Mornara i Budućnosti. Potvrda kvaliteta stigla je i u nastavku takmičenja, kada su u prvom kolu slavili protiv Lokomotive u Krasnodaru. Snagu su jasno demonstrirali i u prvoj četvrtini okršaja sa crno-belima… Već u osmom minutu stigli su do dvocifrene prednosti (18:8).

Beograđanima mnogo toga nije išlo za rukom, realizacija u napadu, izgubljene lopte, problemi su se javljali i sa linije slobodnih bacanja… Nisu uspevali da zadrže centra iz BiH Miralema Halilovića, koji je lako dolazio do poena. Preko njega je Metropolitan u 11. minutu poveo 24:11. Počeli su tada crno-beli bolje da igraju u odbrani, a povezali su i neke konce na drugoj strani terena. To je donelo i manju razliku na semaforu, prišli su na minus pet (35:30).

Bio je to samo kratkotrajan nalet izabranika Saše Filipovskog, koji su u trećoj deonici ponovo bili u kontra ritmu. Bivši igrač Partizana Entoni Braun je sredinom tog perioda zakucavanjem doneo svom timu “plus 15”, pa je već tada delovalo da će se gosti teško izvući. Vilijam Mozli je davao znake života, ali je veći deo ekipa bio odsutan. Ista razlika na semaforu je ostala i pred odlučujućih deset minuta.

Poslednju četvrtinu domaći su otvorili serijom 8:0. Crno-beli nikako nisu uspevali da dođu do poena. Prvi pogodak postigao je Rade Zagorac posle više od četiri minuta igre. Halilović je nastavio da puni koš protivnika, pa je pet minuta pre kraja Metropolitan imao ogromnu i nedostižnu prednost – 71:50.  Do kraja susreta su Zagorac, Mozli i Mekintajer malo popravili poenetrski učinak, ali je razlika svakako ostala ubedljiva – 79:62.

METROPOLITAN: Stol 5 (5as), Konate 5 (4sk, 2as), Mišino 16 (4as), Ros 13 (8sk, 3as), Sako 2, Gudvin 9, Braun 6, Pino 4, Čikoko 4, Halilović 15 (4sk, 3as).

PARTIZAN: Mika, Miler-Mekintajer 14 (5sk), Zagorac 14 (4sk), Pejdž 7 (4as), Dangubić, Jaramaz 2, Veličković, Perkins 5 (4sk), Janković, Tomas 7 (4sk), Trifunović, Mozli 13 (5sk).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike