Crno-beli složni posle poraza: Iz ovakvih utakmica najviše učimo, spremamo se za početak sezone (VIDEO)

19.09.2021

18:45 >> 18:52

0

Košarkaši Partizana okreću se pripremama za ABA ligu

Crno-beli složni posle poraza: Iz ovakvih utakmica najviše učimo, spremamo se za početak sezone (VIDEO)
Copyright Foto: V. Stolis

Košarkaši Partizana porazom od Ulma završili su pripreme za novu sezonu.

Trener Željko Obradović nije računao na Pantera, Ledeja i Smailagića i dao je šansu svim prijavljenim igračima. Nema sumnje da je za neke mlade igrače ovo bila prava utakmica da osete šta ih čeka na parketima širom regiona u ABA ligi, koliko već za osam dana.

Balša Koprivica meč je završio sa 14 poena, uz tri skoka i jednu asistenciju. Posle meča, naravno, nije bio zadovoljan zbog poraza, ali nije ni “potonuo”.

– Mislim da smo kao ekipa dosta slabo ušli u meč, mnogo smo gubili loptu i pravili loše odluke i u napadu i u odbrani. U drugom poluvremenu smo napravili neke bolje stvari, ali, na kraju krajeva, ovo je za nas jedna pripremna utakmica i treba da naučimo što više iz toga. Svaki pojedinac treba da vidi koje je greške napravio i da budemo bolji.

Dušan Miletić je postigao dva poena, ali je imao čak devet uspešnih skokova. Slaže se sa Koprivicom i poručuje da se moraju izvući pouke iz poraza od Ulma.

– Ovom utakmicom smo završili predsezonu, ostalo nam je još nedelju dana da se spremimo. Izgubili smo, treba da izvučemo pouke. Ništa nije gotovo, nije sad smak sveta. Potrebno je da smanjimo te neke greške koje smo pravili i da napredujemo iz utakmice u utakmicu.

Najefikasniji u porazu bio je Aleksa Avramović sa 21 poenom.

– Loše smo ušli u meč, previše smo lopti izgubili u prvoj četvrtini što je otvorilo njihov kontranpada i neke lake poene. Smanjili smo to kasnije, ali su već imali osetniju prednost. Iskoristili su naše greške, bilo je trenutaka kada smo mogli da se vratimo u meč. Nedostajalo je i malo sreće, ali dobro je što se to dešava u pripremnom periodu. Imamo osam dana da se pripremimo za Zadar i da počnemo sezonu – rekao je Avramović i već najavio prva dva kola ABA lige.

pročitajte još:

Imamo u četiri, pet dana dva teška gostovanja u Hrvatskoj, pogotovo Zadru, pa onda Splitu. Mislim da bismo sa dve pobede napravili dobru pobedu za nastavak sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike