Brazilska fudbalska legenda u Humskoj: Levonogi tobdžija Branko u Partizanu (VIDEO)

02.06.2021

12:45 >> 13:36

0

Ivica Iliev ugostio nekadašnjeg levog beka reprezentacije Brazila i italijanske Đenove

Brazilska fudbalska legenda u Humskoj: Levonogi tobdžija Branko u Partizanu (VIDEO)
Copyright PFC

Delegacija Fudbalskog saveza Brazila, predvođena tim menadžerom olimpijske selekcije, legendarnim levim bekom Klaudijom Brankom, posetila je danas Fudbalski klub Partizana.

U ime Partizana uglednog gosta i čuvenog fudbalera Đenove iz devedesetih godina su dočekali Ivica Iliev i Dragan Velanac. Dve delegacije su razmenile prigodne poklone kao i želje za uspehom u predstojećem periodu.

Primarni cilj posete bio je da se Južnoamerikanci upoznaju sa uslovima na stadionu u Humskoj budući da će baš na njemu u subotu, 5. maja odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Zelenortskih Ostrva, a sve u sklopu priprema za odlazak na Olimpijske igre.

Profimedia

Zadovoljni onim što su videli i mogućnostima koje pruža stadiona Partizana iz brazilske delegacije su odlučili da i drugi kontrolni meč odigraju na istom mestu. A taj susret je onaj protiv selekcije Srbije koju sa klupe predvodi Zvonko Živković.

Taj duel je na programu 8. juna i planirano je da bude odigran u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, ali će na insistiranje delegacije Brazila i on biti odigran na stadionu u Humskoj, uz direktan prenos na TV Arena sport.

– Znam da Partizan kao klub ima drugu tradiciju i veoma sam počastvovan što sam imao prilike da budem gost beogradskog velikana. Uslovi koje smo videli su fenomenalni i želeo bih u ime svih nas iz Fudbalskog saveza Brazila da se zahvalim ljubaznim domaćinima koji su nam omogućili da se u ovakvom ambijentu pripremamo za Olimpijske igre – rekao je Branko.

Tokom boravka u Humskoj, legendarni fudbaler Brazila, čiji je gol protiv selekcije Holandije u četvrtfinalu Mondijala u SAD ušao u istoriju svetskog fudbala, imao je prilike da razgovara i sa navijačima našeg kluba, a jednoj devojčici koja je došla da poseti stadion svog omiljenog kluba pokloni je i kačket, dok je Ivici Ilievu, kao predstavniku Partizana uručio dres fudbalske reprezentacije Brazila.

S druge strane, od Partizana je na poklon dobio crno-beli dres s brojem šest, a kao i iskrene želje da se njegova ekipa u Tokiju okiti titulom olimpijskog šampiona.

Branko je ljubiteljima fudbala u Srbiji ostao u pamćenju i po partiji protiv selekcije Jugoslavije na prijateljskoj utakmici 1994. godine u Brazilu.

Bio je to prvi izlazak plavih iz zemlje nakon perioda dvogodišnjih sankcija Saveta bezbednosti UN, u kojem naši sportsti nisu imali pravo da se takmiče.

U toj prijateljskoj utakmici Branko je namestio gol za vođstvo Brazilaca, da bi posle pravom bombom iz slobodnog udarca savladao Gorana Pandurovića.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike