Bojan Zajić skenira Srbiju i Norvešku: Napadački dobri, odbrane trome

08.10.2020

12:14 >> 13:46

0

Bivši igrač Obilića i Partizana dobro poznaje Skandinavce jer je već 13 godina u njihovom fudbalu kao igrač i trener

Bojan Zajić skenira Srbiju i Norvešku: Napadački dobri, odbrane trome
Copyright MN Press

Bivši igrač Partizana Bojan Zajić pripada maloj grupi stručnjaka sa odličnom osnovom da komentariše fudbalske prilike u Norveškoj i Srbiji. Prošlo je 13 godina otkako se iz Humske uputio kao igrač u Valerengu, da bi po okončanju karijere postao trener. Trenutno kao pomoćni trener u ekipi Sandnes/Ulf, smelo tvrdi na osnovu svog poznavanja selekcija Srbije i Norveške, da je korona dobro donela samo domaćem timu.

-Da se igralo u martu, garantujem da bi Srbija pobedila. Ovi naredni meseci i situacija sa virosm pomogli su Norveškoj, a tih pola godine bili su prednost za igrače poput Halanda, Edegarda, Haugea i Berga. Sada je meč 50:50. Mentalitet Srbije je sad na ispitu. Nikad se ne zna s njima. Mogu izgubiti i 5:0 – rekao je Zajić za norveški Aftenbladet.

Zajić zna ko bi mogao da bude ključan igrač u timu selektora Tumbakovića, a meč u Oslu koji je Austrija rešila u svoju korist sa 1:2 pokazao je loše strane domaćeg tima:

-Ovo je utakmica za Aleksandra Mitrovića. On je tip igrača koji može stvoriti probleme domaćima. Slabosti se vide samo u njihovoj odbrani. Norveškim veznjacima nedostaje brzina i ranjivi su u poslednjoj liniji.

“Orlovi” će započeti meč u formaciji 3-5-1-1, a pitanje kako da se zaustavi Haland, muči i Zajića kao i sve navijače Srbije:

-Haland je velika pretnja, a naša odrbana kao i norveška je prilično troma. Takođe, glavna slabost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike