Boaći otišao u klub koji nije imao takvo pojačanje još od 1989. godine

09.02.2021

18:57 >> 18:58

0

Autor: Milan Nastić

Ugovor potpisan do kraja sezone

Boaći otišao u klub koji nije imao takvo pojačanje još od 1989. godine
Copyright MN Press

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći napokon je našao novi klub. Iako je poslednjih nedelja u opticaju bilo više ekipa koji su bili zainteresovani za njegove usluge, on se odlučio za poljski Gornjik, a ugovor je potpisan do kraja ove sezone, uz opciju produžetka ako obe strane budu zadovoljne.

Pročitajte još

Ovo je potvrdio i predsednik kluba Darijuš Černik, napominjući da je ovo najbolji igrač koji je došao još od 1989. godine.

– Poslednjih dana smo imali intenzivne razgovore oko dolaska Boaćija, i najvažnije da smo ovo završili na obostrano zadovoljstvo. Ovo je velika stvar za klub, i slobodno mogu da kažem da od 1989.godine nismo imali takvog igrača, sa takvim referencama. Svi u Gornjiku smo prezadovoljni – poručio je Černik.

Inače, poljski klub se nalazi na petom mestu u prvenstvu, i klub ima veliku tradiciju. Najtrofejniji su posle Legije sa 14 titula.

Boaći će ostati upamćen kao jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde 60 golova iz 104 utakmice, a tokom karijere bio je u Đenovi, Sasuolu, Juventusu, Elčeu, Atalanti, Rodi i Đangsu Suningu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike