Boaći otišao u Italiju po pomoć

29.09.2020

08:51

0

Autor: Adam Štulić

Napadač srpskog prvaka pokušava da se reši učestalih povreda

Boaći otišao u Italiju po pomoć
Copyright MN Press

Ričmond Boaći od povratka iz Kine pokušava da se vrati u formu kojom je za kratko vreme, u prvom mandatu u Crvenoj zvezdi, “kupio” navijače srpskog šampiona. Ipak, poslednjih meseci napadač iz Gane više je vremena provodio u klupskoj ambulanti nego na terenu, zbog čega je odlučio da pomoć potraži izvan granica Srbije.

Boaći se već nekoliko dana nalazi u italijanskoj Latini, a za tamnošnji “Ilmessaggero” je otkrio razlog svog dolaska. Podsetimo, iskusni centarfor je na stadion “Rajko Mitić” stigao upravo iz istoimenog, tada drugoligaša.

– Vratio sam se u Latinu jer imam poverenja u fizioterapeuta Masima Pivu. Razlog je jednostavan, upoznao sam Masima kada je bio fizio u klubu, uvek smo imali odličan odnos. Pojedinci iz Zvezde su me savetovali da odem na neko drugo mesto, ali sam se odlučio za Masima jer je u prošlosti samo on mogao da mi pomogne – rekao je Boaći i nastavio:

– U poslednjih godinu dana imao sam pet povreda mišića, nisam mogao da odigram četiri utakmice u nizu. U dogovoru sa klubom i trenerom Stankovićem odlučio sam da dođem ovde, ne zato što nemam poverenje u Zvezdine terapeute, već zbog toga što sam se posle Masimovih tretmana osećao dobro.

Posle nedelju dana rada u Latini, jutarnjih i poslepodnevnih terapija, situacija sa Boaćijevim opštim stanjem ide nabolje i očekuje se da će uskoro ponovo moći na teren.

– Prolazi razne terapije. Radimo na ojačavanju tetiva, masažama, istezanju, stabilnosti… Svemu što mu je potrebno da se što pre vrati u tim – rekao je Masimo Piva.

Podsetimo, golgeter iz Gane uskoro bi mogao da napusti Crvenu zvezdu koja želi da ga proda jer mu u decembru ističe ugovor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike