Bjelica ne može sam, Majami pred eliminacijom

28.05.2021

05:36 >> 06:35

0

Autor: Milan Nastić

Tim sa Floride poražen od Milvokija sa 113:84

Bjelica ne može sam, Majami pred eliminacijom
Copyright Nemanja Bjelica, Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier)

Milvoki je na korak od plasmana u polufinale plej-ofa Istočne konferencije NBA, jer su ostvarili još jedan trijumf nad Majamijem.

Baksi su razneli tim sa Floride rezultatom 113:84 i tako poveli u seriji sa 3:0.

Treba im još jedan trijumf da se domognu naredne runde takmičenja, čime bi se revanširali Majamiju za prošlogodišnju eliminaciju.

Pročitajte još

U poraženoj ekipi jedan od boljih je bio Nemanja Bjelica koji je za 18 minuta postigao 14 poena, uz četiri skoka, dve asistencije.

Ali, ni to nije bilo dovoljno da se savlada odlilčni Milvoki koje je novog trijumfa predvodio sjajni dvojac Midlton – Holidej koji su postigli 22, odnosno 19 koševa.

Njihov najbolji igrač Janis Adetokunbo meč je završio sa 17 poena, ali kad je bilo najvažnije i lomio rezultat, Grk je bio na visini zadatka i postigao važne koševa.

Tokom celog meča Baksi su bili bolji tim, a presudne su bile prva i treća četvrtina kada su gosti napravili odlučujuću razliku i na kraju zasluženo stigli do važnog trijumfa u borbi za plasaman u polufinale Istočne konferecije, a za to im je potrebna samo još jedna pobeda.

Lajkersi su nastavili sa dobrim partijama u mečvima sa Finiksom. Jezereši su slavili sa 109:95 i tako poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Tim iz Los Anđelesa je do novog slavlja predvodio Entoni Dejvis, koji je ostvario dabl-dabl učinak. On je postigao 34 koša, uz 11 skokova.

Veliku pomoć imao je u Lebronu Džejmsu koji je meč završio sa 21 poenom, šest skokova i devet asistencija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike