Bez iznenađenja: Australija vodila i sa 15 razlike, ali su ih onda Amerikanci "pregazili"

05.08.2021

05:55 >> 07:23

0

U drugom polufinalu su Francuska i Slovenija

Bez iznenađenja: Australija vodila i sa 15 razlike, ali su ih onda Amerikanci "pregazili"
Copyright Kevin Durent, Tanjug, AP Photo/Eric Gay

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju. Ekipa Grega Popovića je u polufinalu savladala Australiju rezultatom 97:78.

Iako je u drugoj četvrtini bilo čak 15 poena prednosti (41:26) u korist Australijanaca, usledio je preokret. Kraj prvog i početak drugog poluvremena bili su prekretnica u ovom meču. Serija je bila 20:0, a protivnici Amerikanaca čak sedam minuta nisu ubacili nijedan poen.

Najefikasniji u pobedničkom timu, ali i uopšte bio je Kevin Durent sa 23 poena, uprkos očajnom učinku za tri poena – 1/7. Inače, samo mu je jedan skok nedostajao za dabl-dabl. Imao je i dve asistencije. Devin Buker je ubacio 20, a Kris Midlton i Džru Holidej po 11.

 

Kada je reč o Australijancima, Peti Mils je postigao 15 poena, a Dante Eksum jedan manje. Na terenu su bili i Džok Lendejl i Duop Rit. Bivši igrač Partizana je postigao 11, a nekadašnji košarkaš Crvene zvezde tri.

U finalu će Amerikanci igrati sa boljim iz duela Slovenije i Francuske. Ako budu uspešni, to će im biti četvrto uzastopno zlato.

Australijanci će do medalje pokšati da dođu u meču za bronzu, protiv lošijeg iz pomenutog okršaja.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

PROČITAJTE JOŠ:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike