Beograd se poklonio najboljem teniseru svih vremena: Baklje, vatromet i projekcija na Skupštini grada Novaku u čast (FOTO, VIDEO)

08.03.2021

18:46 >> 21:05

0

Autor: Adam Štulić

Srpski as dočekan u rodnom gradu posle istorijskog uspeha

Beograd se poklonio najboljem teniseru svih vremena: Baklje, vatromet i projekcija na Skupštini grada Novaku u čast (FOTO, VIDEO)
Copyright 24sedam/Jovana Vrećo

Beograd se poklonio najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću. Srpski as je u ponedeljak ušao u tenisku istoriju, kao prvi kojem je pošlo za rukom da 311 nedelja provede na tronu ATP, zbog čega mu je u rodnom gradu priređeno malo iznenađenje.

Nema dileme da bi proslava istorijskog uspeha za srpski sport bila obeležena na znatno glamurozniji način i uz više navijača i poštovalaca prvog tenisera planete, ali u skladu sa epidemiološkim merama porodica Đoković se odlučila da, kako su je nazvali, žurku iznenađenja naprave za nekoliko desetina najvernijih ispred restorana “Novak” na Novom Beogradu.

Među prvima su na mesto događaja stigli Novakov stric Goran i brat Đorđe, koji su potom u društvu oca Srđana i majke Dijane s nestrpljenjem čekali Novakov dolazak. Nesposredno pre nego što se srpski as pojavio, pred restoran su pristigli nekadašnji trener Partizana Savo Milošević i prvi čovek Atltskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, da bi nekoliko trenutaka kasnije došlo do komešanja među okupljenima…

Vatromet i bakljada su bile jasan znak… Najbolji teniser svih vremena je stigao. Probijao se Novak kroz okupljenu masu, a kada se popeo na improvizovanu binu, poručio je: “Sve vas volim.”

– Ogromna mi je čast, privilegija, zadovoljstvo i odgovornost da predstavljam sve vas na najbolji mogući način gde god da idem u svetu. Nadam se da uživate, znam da vam kidam živce, kidam ih i sebi ponekad, ali tako je slađe. Da je sve lagano, ne bi bilo ni interesantno – rekao je Nole, zahvalivši se svima što su došli i uveličali slavlje.

– Vidim da ima puno dece, nadam se da ima nekih tenisera i teniserki među vama… Trudim se da uživam u ovom trenutku koliko god mogu, jer mi teniseri smo navikli i isprogramirani smo da mislimo na naredni izazov. Tako ću nastaviti, jer gladi i žeđi za tenisom još ima u meni, to je sigurno. Treba proslaviti ovakve trenutke i dane, koji su posebni i biti u sadašnjem trenutku – rekao je Novak i izazvao ovacije okupljenih građana, od kojih su najsrećniji kući otišli s poklonom, autogramom ili slikom sa svojim herojem.

U proslavi Novakovog istorijskog podviga ušešće je uzeo i grad Beograd, koji je zid gradske Skupštine ukrasio projekcijom u čast najboljeg tenisera sveta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike