Bah: OI mogu da se održe i ako ne bude vakcina

24.09.2020

14:59 >> 13:52

0

Autor: M. Rogač

Predsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta podelio je optimistične vesti

Bah: OI mogu da se održe i ako ne bude vakcina
Copyright Tanjug/Du Xiaoyi/Pool Photo via AP

Predsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah veruje da će se velika svetska sportska takmičenje održati sledeće godine čak i ukoliko ne bude u širokoj upotrebi vakcina protiv koronavrisa.

On se obratio putem video-linka članovima organizacionog komiteta Letnjih olimpijskih igara u Tokiju pokušavši da ih ohrabri u nastojanjima da nastave sa pripremama za organizaciju OI sledećeg leta.

Bah je kao primer da velika sportska dešavanja mogu da se dogode i pored nedostaka vakcine protiv koronavirusa naveo nedavno završeni Tur de Frans.

– Raduju nas vesti o razvoju više vakcina. Verujem da ćemo u prvih par meseci sledeće godine imati nekoliko verzija i veliki broj doza. Pod velikim brojem smatram više stotina miliona – otkrio je Bah.

Tokom govora koji je trajao više od 15 minuta, on je rekao organizatorima da i u slučaju da vakcina ne bude na tržištu ima načina da se Igre održe.

– Verujem da će Igre biti održane u „post korona“ svetu. Verujem i da će sve što se tiče organizacije biti na najbolji mogući način pripremljeno. Niko ne može da očekuje šta će se dešavati za deset meseci. Ne mislim tu samo na situaciju koja će tada biti u Japanu, već i na to kako će sportisti putovati do Japana. Nedavni nastavak sportskih događaja pokazuje da se oni mogu bezbedno organizovati bez vakcina – rekao je Bah.

Olimpijske igre u Tokiju odložene su sa 2020. na 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike