Atletiko konačno pobedio, Čolo Simeone se izjednačio sa legendarnom "kornjačom"

28.02.2021

22:40 >> 23:27

0

Autor: Adam Štulić

Madriđani napravili veliki korak ka šampionskom tronu

Atletiko konačno pobedio, Čolo Simeone se izjednačio sa legendarnom "kornjačom"
Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Iako ima još mnogo da se igra, fudbaleri madridskog Atletika napravili su značajan korak ka šampionskoj tituli u Primeri, koju su, po svemu urađenom ove sezone, apsolutno zaslužili. Ipak, sa tri vezana meča bez pobede (remi i dva poraza), “jorgandžije” su dale “veštačko disanje” najvećim rivalima Realu i Barseloni, koji su s velikim očekivanjima gledali nedeljni okršaj u Viljarealu.

Na kraju, ostali su razočarani, jer je Atletiko slavio protiv istoimenog tima – 2:0.

Domaći fudbaleri dali su im veliku nadu igrom u prvih 20 minuta meča. Ređale su se opasne situacije pred Oblakom, ali kada su odbili početni nalet, izabranici Dijega Simeonea iz prve prave prilike stigli su do vođstva, koje im je golom posle prekida, uz asistenciju VAR, doneo Stefan Savić u 25. minutu.

U Madridu i Barseloni već tada je verovatno bilo jasno da mogu da promene kanal. Iako je bila odigrana tek prva trećina utakmice, Atletiko je pod Simeoneom poznat kao tim koji retko ispušta počtnu prednost, što se u poslednjem meču 25. kola Primere još jednom pokazalo kao tačno, s obzirom da je Žoao Feliks u 69. minutu overio tri boda crveno-belima.

Pročitajte još

Argentinski stručnjak na klupi Madriđana imao je još jedan razlog za zadovoljstvo i ponos. Čolo Simeone je u Viljarealu ostvario 308. pobedu na klupi Atletika, izjednačivši se tako sa legendarnim Luisom Aragonesom kao strateg sa najviše pobeda u istoriji “jorgandžija”, s tim što je Dijego to te cifre stigao u 100 utakmica manje (512, naspram 612 koliko je na klupi Atletika sedeo popularna “kornjača”).

Ranije danas Selta i Valjadolid su podelili bodove (1:1), Betis je slavio na gostovanju protiv Kadiza (1:0), dok je Granada bila bolja od Elčea (2:1).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike