Aj pa, pukni, zoro! Pričest, prase i muzika za svetske šampione u vaterpolu (FOTO, VIDEO)

22.09.2021

10:46 >> 10:52

0

Juniori Srbije odazvali se pozivu oca Predraga Popovića

Aj pa, pukni, zoro! Pričest, prase i muzika za svetske šampione u vaterpolu (FOTO, VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube

Nakon što su seniori Srbije odbranili zlato na Olimpijskim igrama, a pre nego što su igrači do 17 godina osvojili Evropsko prvenstvo, radovali smo se tituli svetskog prvaka juniorske reprezentacije.

Sjajno vaterpolo leto je završeno, svima je jasno ko se to najbolje igra loptom u vodi, a momci se polako okreću klupskim obavezama.

Ipak, pre nego što nastave sa radom, pronašli su malo vremena za odmor, a juniori su odlučili da se odazovu pozivu sveštenika Predraga Popovića i budu njegovi gosti.

Jerej Srpske pravoslavne crkve, eparhije požarevačko-braničevske objavio je interesantne fotografije sa svetskim šampionima, a posebno su svi zapazili video snimak i uživo izvođenje čuvene pesme “Pukni, zoro”.

– Svetski šampioni se odazvali na poziv oca Peđe da dođu da ih pričesti! Veliku čast su nam ukazali članovi juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije, koji su u pohod na nedavno osvojenu svetsku krunu krenuli sa blagoslovom Svetog Vasilij Ostroškog. Sada su bili na liturgiji u Velikoj Plani – napisao je na Instagramu Otac Peđa, pa dodao:

pročitajte još:

– Prelep dan. Nisam znao zašto spremam prase, ali sam osećao da mi dolaze gosti. Pričaju kako im je na prvenstvu bilo teško i hrana slaba, da su gotovo bili gladni. Rekoh im:”Sad idete da vas otac Peđa nahrani”: nakon pričešća odosmo do moje kuće gde je Ćira već stavio prase na ražanj. Igrali smo košarku, a potom jeli, a onda uz harmoniku Branislava pevali i veselili se. Ehhh… Srbijo, da te nema trebalo bi te izmisliti. Hvala vam, deco naša na jačini i veri vašoj. Hvala što nas tešite i vraćate veru u naš narod namučen. Čekaću vas posle svake pobede, ali i poraza.

A uz muziku, u kojoj su momci uživali, otac Peđa je ukratko objasnio razlog okupljanja:

– Sa nama su danas reprezentativci koji su osvojili zlato Nemanja Stanojević, Stefan Branković i Luka Pljevančić. Oni su nam doneli osmehe na lice. Došao je ceo tim, pričestili su se. Neki su morali da odu, neki su ostali, ko je ostao dobio je prase, dobio je i harmoniku, lepu pesmu. Okupili smo se da proslavimo ovo Vaskresenije i ovu pobedu naših momaka. Neka su nam živi i zdravi i bogom blagosloveni. Ajde, majstore.

Zaječala je harmonika, a čuveni hit svi su uglas otpevali. Sigurno je da će im pored zlata sa Svetskog prvenstva i ovaj doživljaj biti dugo u sećanju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike