ABA kaznila kapitena Zvezde (VIDEO)

12.03.2021

16:07

0

Autor: D. B.

I po džepu i suspenzija

ABA kaznila kapitena Zvezde (VIDEO)
Copyright MN Press

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić kažnjen je sa dve utakmice zabranje igranja i 6.000 evra zbog isključenja na meču crveno-belih i Splita u 20. kolu ABA lige.

Bek tima sa Malog Kalemegdana je dobio tehničku, pa isključujuću grešku pošto je laktom udario aduta Splićana Marka Lukovića. Disciplinski sudija regionalnog takmičenja Saša Pavličić-Bekić danas je obelodanio da je kazio lidera crveno-bele svlačionice po više tačaka Disciplinskog pravlinkika ABA lige zbog “pokazane agresivnosti prema rivalu”.

Kako se navodi u obrazloženju odluke delegat meča Mario Goleš je naveo u svom izveštaju da je Lazić u 5. minutu četvrte četvrtine fizički npao protivničkog igrača, a da takav navod ni Lazić ni Crvena zvezda nisu stavili nikakav prigovor. Shodno tome, činjenjice u izveštaju delegata nisu ni razmatrane.

Pročitajte još

“Fizička agresija koju je izvršio igrač KK Crvena zvezda MTS Branko Lazić smatrase  ozbiljnim prekršajem Disciplinskog pravilnika ABA lige, jer predstavlja radnju koja pokazuju nedostatak poštovanja prema javnosti, navijača i u konkretnom slučaju protivničkog igrača, a što se i dogodilo u konkretnom slučaju. Isto tako, taj prekršaj je doveo i do negativnog imidža ABA lige, jer je predmetni prekršaj istican u medijima i na društvenim mrežama. Disciplinski sudija ABA lige navodi da je takva radnja nedopustiva, jer ne pridonosi ničemu, a ponajmanje ABA ligi. Disciplinski sudija ABA lige navodi da je od sportskog direktora zatražio snimak predmetne utakmice i predmetnog događaja te je Disciplinski sudija ABA lige pregledao više puta predmetni simak ovog prekršaja i fizičke agresije igrača Branka Lazića i smatra da nije bilo baš nikakve provokacije od strane protivničkog igrača, već je udarac usledio nakon borbe pod košem kada lopte nije bilo niti blizu. Disciplinski sudija ABA lige smatra da igrač Lazić tom reakcijom nije namerno išao da povredi protivničkog igrača, već da je postupio impulsivno, ali bez obzira na to, takva reakcija, fizička agresija na protivničkog igrača, ne sam o da nije primerena, nego je igrač dužan da se suzdrži se od takve ili slične fizičke reakcije. Uz to, udarac u glavu može izazvati tešku telesnu povredu i takve reakcije igrača zaista nisu dozvoljene”, navodi se u obrazloženju odluke koju je doneo disciplinski sudija takmičenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike