24sedam saznaje: Kada bi trebalo da budu odgirani odloženi mečevi ABA lige

03.01.2021

18:59 >> 20:47

0

Autor: Milan Nastić

Plan kaže - igraće se i tokom pauze za Kup i prozora za kvalifikacije za EP

24sedam saznaje: Kada bi trebalo da budu odgirani odloženi mečevi ABA lige
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Korona je ponovo poremetila raspored utakmica u ABA ligi. Poslednji u nizu odloženih mečeva su dueli između Cibone i Borca, kao i duel Crvene zvezde i Zagrepčana, te okršaj Krke i Cedevita Olimpije. Kad se na to sve doda i ranije odloženi mečevi Cedevite Olimpije i Budućnosti, Krka i FMP,Budućnosti i Igokea, Zvezde i Cedevite Olimpije, Zadra i Olimpije, postavlja se pitanje kada će se naći datumi za odigravanje svih tih utakmica.

Klubovi poput Crvene zvezde, Cedevita Olimpije i Budućnosti, baš kao i Partizan i Mornar imaju i obaveze u evropskim takmičenjenima (Evroliga i Top 16 Evrokupa), pa se situacija još više kompikuje.

Pročitajte još

Kako je potvrđeno za 24sedam, čelnici ABA lige rade na pronalaženju rešenja za sve ove okršaje. A trenutno je najveći problem koliko će još utakmica u narednom periodu biti odloženo. Takođe, jasno je i da različite epidemiloške mere u različitim državama otežavaju bilo kakavo planiranje.

Prema saznanjima 24sedam mečevi neki od mečeva koji su odloženi mogli bi da budu odigrani i tokom januara, a trenutni plan je da se većina njih odigra u februaru. Naime, tada je bilo predviđeno nekoliko nedelja pauze u regionalnom takmičenu, što zbog održavanja nacionalnih kupova, zbog “prozora” u kojem će učestvovati reprezentacije u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Ostaje da vidimo da li će se i kako ovi planovi ABA lige ostvariti. Uz nadu da će biti sve manje igrača koji će oboleti od koronavirusa.

Mečevi koji su odloženi i čekaju na nove termine

5. kolo: Cedevita Olimpija – Budućnost, 6. kolo: Budućnost – Igokea, 7. kolo: Zadar-Budućnost (meč zakazan za 7. januar), 9. kolo: Zadar – Cedevita Olimpija, 11. kolo: Crvena zvezda – Cedevita Olimpija, Zadar-Borac, 12. kolo: Zadar-Cibona, 13. kolo: Cibona-Borac, Krka-FMP, 14. kolo: Crvena zvezda – Cibona, Krka – Cedevita Olimpija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike