Ovo su stvari koje ne smete raditi kod kuće za vreme retrogradnog Merkura

12.05.2022

14:00

0

Za sitne promene u domu nema prepreka

Ovo su stvari koje ne smete raditi kod kuće za vreme retrogradnog Merkura
ilustracija - Copyright Profimedia

Retrogradni Merkur je astrološki fenomen koji se javlja nekoliko puta godišnje. U tom razdoblju planeta Merkur ide tri nedelje unazad u svojoj orbiti, a povezana je s lošim raspoloženjem, donošenjem loših odluka i životnim dramama.

Astrolozi preporučuju da se za vreme tog perioda ljudi opuste i obrate pažnju na svoje životne odluke, kao i odnose s ljudima, budući da retrogradni Merkur negativno utiče na komunikaciju, koordinaciju, tehnologiju i mnoge druge stvari.

Tokom retrogradnog Merkura stvari se mogu zakomplikovati, ali kako retrogradni Merkur sve dodatno usporava tako se otvaraju mogućnosti za sagledavanje novih perspektiva!

S obzirom da je retrogradni hod Merkura tek počeo, nudimo vam nekoliko predloga šta bi trebalo sređivati u kući, a s kojim bi projektima najbolje bilo pričekati.

Pexels
 

Počnite sa malim popravkama svog životnog prostora. Astrolozi ne preporučuju velike promene niti preuređivanja u domu, ali sitne popravke su dobrodošle, poput biranja zavesa ili ukrasnih jastuka.

Budući da je retrogradni Merkur povezan s idejom vraćanja unazad, ovo je i odlično razdoblje za kupovinu antikviteta.

Ne kupujte novi dom

Najvažnije pravilo retrogradnog Merkura je da se ne donose velike životne odluke, posebno impulsivno. Kupovins nove kuće ili stana je velika i dugoročna investicija pa u slučaju da se odlučite na ovaj potez tokom retrogradnog Merkura, budite sigurni da imate sve informacije i da ste dobro razmislili i sve proverili.

Profimedia
 

Organiziujte zabavu kod kuće

Retrogradni Merkur smatra se dobrim razdobljem za ponovno povezivanje pa tako sada imate savršenu priliku za pozivanje starih prijatelja i organizovanje kućne žurke.

Nije vreme za velike projekte ilii trajne promene

Sada nije najbolje razdoblje za jarko žutu boju zidova, veliko preuređivanje ili kupovinu skupog nameštaja. Kad retrogradni Merkur prođe, promene koje ste napravili možda vam se više neće sviđati, piše miss7.24sata.hr.

Profimedia
 

Očistite svoj dom i završite stare projekte

Trenutni retrogradni Merkur idealan je za prolećno čišćenje doma i dovršavanje svih malih projekata po kući ili stanu koje ste zapostavili. Odlična aktivnost koju možete raditi tokom retrogradnog Merkura, a uključuje preuređivanje je jednostavno premeštanje i menjanje rasporeda nameštaja, čime ćete na lagani način osvežiti svoj prostor.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike