Zvezda filma "Parazit", u 30. godini saznala da boluje od kancera

14.12.2021

16:11

0

Autor: Marija Mitić

Južnokorejskoj glumici Park So Dam diganostifikovan je rak štitne žlezde

Zvezda filma "Parazit", u 30. godini saznala da boluje od kancera
park - Copyright Profimedia

Južnokorejskoj glumici Park So Dam, koja se proslavila ulogom u filmu "Parazit", diganostifikovan je karcinom štitne žlezde.

Tridesetogodišnja glumica loše vesti saznala je prilikom rutinske kontrole, a ubrzo zatim podvgrnuta je i operaciji papilarnog karcinoma, objavila je njena agencija Artist Company u saopštenju koje su poslali CNN-u.

Pored toga što je ugrožna zdravstveno, glumica je razočarana i što su joj se ovim poremetili  planovi za promociju njenog sledećeg filma "Special Delivery", navodi se u izjavi iz Artist Company.

Profimedia
 

 - Kompanija još jednom želi da se zahvali svim ljudima što su dali podršku glumici Park So Dam, kao i glumcima i ekipi Special Delivery koji su zajedno prebrodili ovo teško vreme - poručili su iz agencije.

 - Glumica Park So Dam će se usredsrediti na svoj oporavak kako bi vas u budućnosti mogla videti zdrave, a Artist Company će takođe dati sve od sebe da pomogne glumici da se oporavi - dodaje se.

Glumica Park So Dam jedna je od najperspektivnijih azijskih glumačkih talenata. Prve uloge je dobila 2013. godine, kada je učestvovala u radu na filmovima poput „Ingtoogi: The Battle of Internet Trolls and Steel Cold Winter“, „Madam Bluff“ i „Royal Tailor“.

Profimedia
 

Pažnju šire javnosti je privukla 2015. godine kada je ostavila snažan utisak na publiku u ulozi u trileru „The Silenced“, koji joj je doneo i prvu nagradu – za najbolju žensku sporednu ulogu koju joj je dodelilo društvo filmskih kritičara u Busanu.

Nakon nagrade, dobila je glavnu ulogu u filmu „Sveštenici“ („The Priests“) koji je doživeo veliki komercijalni uspeh u Južnoj Koreji.

Svakako, ‘šlag na tortu’ u karijeri Park So Dam jeste apsolutna pobeda filma "Parazit" na dodeli Oskara 2020. godine. Ona u filmu igra Kiđung, ćerku u četvoročlanoj porodici Kim koja je zbog siromaštva rešila da prevari jednu bogatašku porodicu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike