Peticija da se zabrani emitovanje sadržaja Bake Praseta na Jutjubu: Hiljade potpisnika ostavlja komentare

14.12.2021

12:02

0

Smrt Kristine Kike Đukić pokrenula je pitanje internet nasilje na društvenim mrežama

Peticija da se zabrani emitovanje sadržaja Bake Praseta na Jutjubu: Hiljade potpisnika ostavlja komentare
baka prase kika - Copyright Printscreen/YouTube

Na sajtu "peticije.online" pokrenuta je inicijativa da se Baki Prasetu zabrani emitovanje na Jutjubu, koju je dosad potpisalo više od 7.000 ljudi.

Ovu peticiju, kako navode autori, podstakao je nemili događaj kada je preminula jutjuberka Kristina Kika Đukić, kao i zbog vređanja i "bulinga" nad drugim jutjuberima i ljudima.

- U ime nemilog događaja koji se desio kada je mlada jutjuberka podigla ruku na sebe zbog buling nasilja, vređanja, ponižavanja i pretnji, molim sve ljude da potpišu peticiju da se zabrani pojavljivanje Bake Praseta, jer njegovi video snimci proizvode mržnju i prkošenje - stoji u opisu peticije. 

Printscreen/YouTube
 

 

Naime, tragična smrt srpske influenserke i jutjuberke Kristine Kike Đukić otvorilo je pitanje nasilja, vređanja i ponižavanja na društvenim mrežama, a javnost se možda po prvi put ozbiljno zapitala i ko su uzori današnjoj omladini.

Baku Praseta su mnogi u javnosti označili kao jednog od najodgovornijih za nasilan i neprimeren sadržaj na društvenim mrežama, a ovo smatraju i potpisnici peticije koji su mahom komentarisali da "nastupi" Bake Praseta na društvenim mrežama negativno utiču na kreiranje ličnosti mladih i dece u Srbiji i da mu zbog toga treba zabraniti da se ovim poslom bavi.

Printscreen/peticije.online
 

- Ovog čoveka smatram odgovornim za uništavanje života na desetine mladih ljudi, a pored toga i kao primer bahatosti, primitivnosti i nevaspitanosti - napisao je jedan od potpisnika peticije, dok je drugi dodao da Baki Prasetu i njemu sličnima treba zabraniti "da srozavaju moralne vrednosti, zaglupljuju i uništavaju mlade mozgove".

Youtube screenshot Baka Prase
 

- Pored sajber bulinga i prozivanja ljudi na internetu, smatram da ovakvi kanali kakve propagira dotični jako loše utiču na omladinu, posebno decu koja tek ulaze u pubertet, jer se u tim emisijama apsolutno ništa pametno ne dešava. Iako se promoviše kao humor, taj "humor" je na vrlo prizmenom nivou i mahom se svodi na dranje, pravljenje grimasa i neandertalsko glupiranje. Onaj ko pravi ovakve sadržaje ni ne zna ništa drugo da radi do da peca laku zaradu preko dece - napisao je jedan od potpisnika peticije.

Podsetimo, Baka Prase je priveden prošlog petka na saslušanje u SBPOK, kako bi se razjasnila smrt njegove koleginice s kojom je bio u otvorenom ratu pre dve godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike