Porodica Guči preti tužbom producentima filma "Gučijevi": Ovo je uvreda za naše nasleđe!

30.11.2021

16:14

0

Autor: Marija Mitić

Posebno su uvređeni jer su predstavljeni kao nasilnici, neuki i neosetljivi, a Patricija Ređani kao žrtva

Porodica Guči preti tužbom producentima filma "Gučijevi": Ovo je uvreda za naše nasleđe!
profimedia-0644861867 - Copyright Profimedia

Porodica Guči odlučila je da tuži produkciju filma "House of Gucci" zbog portretiranja članova njihove porodice u novom filmu Ridlija Skota, a posebno zbog predstavljanja Patricije Ređani kao žrtve. 

S obzirom da su u filmu članovi porodice Guči opisani kao nasilnici, neuki i neosetljivi, naslednici Alda Gučija (koga u filmu glumi Al Paćino) tvrde da se čelnici filma nisu unapred konsultovali sa njima, niti dovoljno informisali.

 - Ovo je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasleđe na kojem je danas izgrađen brend - navodi se u saopštenju, koje je objavila italijanska televizijska služba ANSA.

Promo / Taramount film
 

Kako je Patricija Ređani, koju u filmu glumi Lejdi Gaga, provela 16 godina u zatvoru zbog planiranja ubistva bivšeg supruga i nekadašnjeg šefa modne kompanije, Mauricija Gučija, porodica je posebno pogođena što je ona predstavljena kao žrtva uprkos činjenici da je bila osuđena kao podstrekač ubistva.

Predstavljanje Ređani kao žrtve koja je pokušavala da preživi u muškoj i mačo korporativnoj kulturi još je neprijatnije, navodi se u saopštenju.

Ne samo u filmu, ovaj saosećajni prikaz Patricije proteže se i na izjave članova glumačke ekipe, naveli su Gučijevi naslednici u svojoj izjavi, a kako se nastavlja se u saopštenju, porodica Guči zadržava pravo da preduzme svaku inicijativu da zaštiti svoje ime i imidž.

Profimedia
 

Podsećanja radi, Lejdi Gaga navela je da ne želi da podržava "zločince", ali da svakako želi da oda počast ženama koje su kroz istoriju postale eksperti za preživljavanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike