"Danas plačem za tobom i kada suza nema": Govor Olivere Kovačević potresao decu Merime Njegomir (FOTO/VIDEO)

23.11.2021

10:18

0

U emotivnom opraštanju, urednica RTS-a istakla je koliko je pevačica bila značajna na muzičkoj sceni

"Danas plačem za tobom i kada suza nema": Govor Olivere Kovačević potresao decu Merime Njegomir (FOTO/VIDEO)
komemoracija merima GS (2) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Merima Njegomir preminula je 20. novembra posle kratke i teške bolesti, a njena deca, prijatelji i kolege sa estrade okupili su se nešto pre 11 sati u "Kamenoj sali" Radio Beograda, kako bi joj poslednji put odali počast.

Merimini naslednici, tri ćerke i sin - Milica, Ljubica, Jelena i Marko, prvi su stigli na komemorativni skup, a zatim i kolege Radiša Urošević, Ana Bekuta, Ivan Milinković, Miša Mijatović, Snežana Đurišić, Lepa Lukić, Branka Sovrlić, glumica Svetlana Bojković i mnogi drugi.

Prisutni su najpre minutom ćutanja odali počast pevačici, a zatim se emotivnim rečima prisutnima obratila Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS-a.

- Pevala si na preko 20 svetskih jezika i sećam se kada si ušla u redakciju i rekla kako spremaš pesmu na kineskom. Svi smo se smejali. Svi jezici sveta bili su tvoji jezici. Ti nisi bila samo čuvar tradicije već si je iznova stvarala. Imala si dobar glas i bila si na dobrom glasu. Najlepše što sam čula jeste da si imala glas u kome anđeli igraju kao po kristalu... Nisam ti bila prijateljica, a osećam kao da mi je otišao prijatelj, nisam ti rod, a tužna sam kao da sam živela u tvojoj kući... Merima, danas plačem za tobom i kada suza nema. Neka ti je večna slava - poručila je Kovačevićava, nakon čijih reči su se Meirmina deca slomila od tuge.

Merima Njegomir biće sahranjena danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, s početkom opela u 14 časova.

Podsetimo, pevačica je preminula 20. novembra nakon kratke i teške bolesti.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike