Brat Bobana Rajovića se kandidovao na izborima! Ako dobije funkciju, želi da ostvari važan cilj (FOTO)

16.11.2021

12:44

0

Zoran već godinama radi u Danskoj kao ovlašćeni agent, te pravni savetnik za trgovinu nekeretninama

Brat Bobana Rajovića se kandidovao na izborima! Ako dobije funkciju, želi da ostvari važan cilj (FOTO)
Copyright Foto: Toxic TV

Brat Bobana Rajovića, Zoran, kandidovao se na lokalnim izborima u opštini Balerup, kao kandidat za odbornika u Skupštini. Putem društvenih mreža, obrazložio je zašto je to učinio, uz zajedničku fotografiju sa danskom premijerkom Mete Frederiksen.

Ono što je domaćoj publici posebno zapalo za oko je koliko Zoran i Boban liče, a stariji brat, po svemu sudeći, planira da ostvari velike snove, ukoliko dođe do funkcije.

„Želim da budem glas svih nas"

- Za lokalni odbor se kandidujem iz ubeđenja, a ne iz ekonomskih interesa. Naprotiv, svojim radnim i životnim iskustvom želim da dam doprinos još boljem razvoju grada u kom živim. Sasvim mi je dobro u poslu da bih menjao branšu. Ono što novac ne može da nadoknadi jesu vrednosti koje zaslužujemo kao dijaspora, dijaspora koja je dala doprinos Danskom društvu. Želim da budem glas svih nas. Neko ko će iz sveg glasa zatražiti nadoknadu za naš doprinos društvu. Generacije ostavljaju svoje živote u Danskoj. Odriču se vrednosti za koje su se naši dedovi i babe borili. Poklanjamo Danskoj našu decu, njihovo znanje kao i budućnost naših unučadi. Tražimo zauzvrat samo malo - poštovanje naše žrtve, a mi u zahvalnost dajemo sve navedeno. Danska nam je dala krov nad glavom, i ovde i u zemlji porekla. Dala nam je perspektivu, mogućnost izgradnje svetle budućnosti, iznedrila je doktore, profesore i generacije drugih uspešnih individua. Ali je nesvesno oduzela koren, istoriju, poreklo i istorijske vrednosti. Ja hoću kohabitaciju, hoću uzajamno poštovanje hoću međusobnu interakciju i intergraciju kulturnih i istorijskih vrednosti - istakao je on.

„Želim..."

- Hoću da mi deca i unučad znaju srpski, ali i da ja imam odgovornost i vreme da ih to naučim. Hoću najbolje od Danske kulture i hoću da mojoj snaji Dankinji predstavim moju kulturu na najbolji mogući način, a da me dansko društvo ne definiše kao stranca. Želim da pomognem malim i srednjim preduzećima, tako što ćemo ih osloboditi dažbina i naknada prema opštini. Želim bolju raspodelu ekonomskih sredstava i poreza, tako da nijedna grupacija bilo demografska, privredna ili bilo koja druga ne bude favorizovana u odnosu na druge.

 

 

- Želim bolje škole. Želim da zaposlim najbolje profesore i direktore škola, koji će opet sastaviti tim nastavnika i profesora koji će učiniti škole u mom gradu toliko dobre, da privlačimo nove i resursno jake nove stanovnike u naš grad. Želim da animiram građane sa naših prostora da uzmu učešće u demokratskom procesu, iskoriste svoje pravo i ispune svoju obavezu i izađu na glasanje - poručio je Zoran Rajović ovim putem.

Zoran je, inače, Bobanov stariji brat. Već godinama unazad radi u Danskoj kao ovlašćeni agent i pravni savetnik za trgovinu nekeretninama.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike