Zorana Kalezića čeka operacija u utorak, a ranije se isto zbog zdravlja povukao sa muzičke scene

12.11.2021

16:46

0

Pevač ima kancer pluća, a pre nekoliko decenija zbog problema sa grlom i intervencije nije mogao da peva

Zorana Kalezića čeka operacija u utorak, a ranije se isto zbog zdravlja povukao sa muzičke scene
Zoran Kalezić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Zoran Kalezić objavio je da boluje od kancera pluća, te će zbog toga biti hospitalizovan, kao i da već u ponedeljak ide u bolnicu. Međutim, drugi zdravstveni problemi i tragedije pevača postojali su pre nekoliko decenija, zbog kojih se umalo povukao sa scene. Tačnije, krajem sedamdesetih godina doživeo je dve tragedije na vrhuncu popularnosti, kada mu je prvo preminuo otac, zatim i brat.

Tu količinu tuge jedva je podneo, te su za njega u naredne tri godine sve pesme pale u zaborav. Jednostavno, iako je želeo, nije mogao da se vrati muzici i publici, ali je album „Dobro veče, izgubljena nado“ ipak uspeo da mu vrati vedar duh – ploču je prodao u 175.000 primeraka. Njegova sreća bila je neizmerna u tom trenutku, ali je kratko trajala. Tokom turneje po Americi, Kaleziću je pukao glas. Pevač je morao da se podvrgne operaciji zbog polipa na glasnim žicama i nevoljno otišao opet u potpunu tišinu na tri meseca.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

– Usledila su i razmišljanja o tome da li ću ikada ponovo zapevati. Sanjao sam snimanje ploče, svetla pozornice, publiku…Pored mene su bili jedino moja supruga i nekoliko prijatelja da me bodre. Od kolega, tokom lečenja, obišli su me samo Lepa Lukić, Rade Vučković i Toma Zdravković. Zaboravila me je i moja kuća „Jugoton“. Za godinu dana lečenja, od socijalnog sam primio 35 starih, to jest najstarijih miliona dinara – pričao je Kalezić devedesetih godina za "Sabor".

Srećom, taj period tuge i bola bez publike Kalezić je ostavio iza sebe, pa je napravio pravi haos na muzičkoj sceni sa albumom „Moj dobri anđele“.

– Ma, izgleda da pevam bolje nego pre. Hoće me i neki tonovi s kojima ranije nisam bio u dobrim odnosima. A naslovnu pesmu pevaju i klinci, sa njima i klinceze. Vršnjaci moje dece, pa i oni mlađi. Divan je to osećaj – poručio je svojevremeno pevač.

Pevača danas najviše ispunjava druženje s porodicom, prvenstveno unukom Danilom koga mu je podario sin Filip. On je 2017. godine prvi put dobio titulu dede, pa je imao pravi razlog za radost. Možda će i njegov unuk jednog dana da peva kao deda, a možda će i da boksuje, baš kao što je to nekada praktikovao Kalezić.

Zoran Kalezić Printscreen ,,TV emisija Priče"
 

 Trenirao sam boks iz razonode, nikada nisam bio pravi bokser – otkrio je davno pevač.

Međutim, sada se bori sa kancerom pluća, a najavio je da mora na operaciju.

- U ponedeljak idem u bolnicu, imam kancer pluća. Imam prijatelje širom sveta, mogao sam da se operišem bilo gde. Ali ipak zašto bih se ja, pored naših ljudi i dece koji imaju sličnih problema i koji se leče ovde, operisao bilo gde, zašto bih išao u Cirih, ili negde drugo - rekao je Kalezić, piše "Dan", a lečiće se u Crnoj Gori.

 - Svestan sam svega i operacije koja mi sleduje u utorak, ovim putem želim da dam poštovanje lekarima, jer im verujem da će uraditi sve što je potrebno. Nisam posegao za lečenjem negde drugde, jer znam da će dati sve od sebe da mi pomognu. Boli me, jer je našim ljudima tuđe sve lepše i bolje. Moja želja je bila da iskažem poštovanje prema lekarima s kojim sam u kontaktu i zahvalan sam im na požrtvovanju. Zadivljen sam i verujem više svojim ljudima i spreman sam da im život ponudim. Vidim da imaju želju da mi pomognu, ali sam im rekao jedno - nemojte me buditi, ako nakon operacije ne budem mogao da pevam. Moj život je pesma, ako mi uzmu pesmu onda bolje da me nema - ispričao je pevač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike