Tajna Rokvićeve pesme „Svađalice moja mala”! Nastala je u sitnim satima, a sve zbog bureka

10.11.2021

09:36

0

Rokvić je sa ovom numerom zabeležio nezapamćen uspeh, a 1985. godine na tada čuvenom „Poselu 202“ bila je proglašena za pesmu godine

Tajna Rokvićeve pesme „Svađalice moja mala”! Nastala je u sitnim satima, a sve zbog bureka
rts_ng_17122019_0034 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini života nakon teške borbe sa rakom pankreasa, a svojim odlaskom je mnoge rastužio. Rokvić je ostavio iza sebe brojne hitove kroz koje će živeti među publikom, a jedan od njih svakako je i pesma „Svađalice moja mala” koju mnogi obožavaju. 

Tekstopisac Radmila Todorović-Babić se može pohvaliti da je ona tvorac ove numere, a ona je ujedno zaslužna i za njegove hitove „Potražiću oči nešto zelenije” i „Zamiriši na brazdu”. Ono što mnogi ne znaju jeste kako je „svađalicu“ nastala. 

ATAImages/ A.A.
 

Naime, Radmila je sa sestrom stanovala u maloj garsonjeri, a upravo tu su nastale neke od najpoznatijih numera narodne muzike i okupljala su se vrsna imena domaće muzičke scene. Tokom jedne noći, dvojica harmonikaša i kompozitora, čuveni Dragan Aleksandrić i Miša Mijatović počeli su prepirku oko toga ko će da ide po doručak.

– Što ste, bre, takve svađalice? – rekla im je tada Radmila i saopštila kako bi svi, drugarski, trebalo da odu u pekaru.

Ali, čim je to izgovorila, shvatila je da bi „svađalicu“ mogla da „spakuje“ u pesmu.

ATAImages/ G.G.
 

 

– Ne idemo, bre, nigde! Imam ideju! Ti ćeš, Marinko, da pevaš o svađalici! Sada ću da ti napravim pesmu, a ti, Mišo, odmah da si uzeo harmoniku u ruke! Posle ćemo da jedemo - rekla je ona tada, prenosi pomenuti medij.

Rokvić je sa „Svađalicom“ zabeležio nezapamćen uspeh, a 1985. godine na tada čuvenom „Poselu 202“ ova numera bila je proglašena pesmom godine.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike