Advokat Branislava Lečića o slučaju svog klijenta i Štajnfeldove: Niko nije čuo za nju, ona želi da profitira

08.11.2021

10:27

0

Glumčev zastupnik ističe da protiv Lečića ne postoji konkretan dokaz

Advokat Branislava Lečića o slučaju svog klijenta i Štajnfeldove: Niko nije čuo za nju, ona želi da profitira
Copyright Stefan Tomašević/ATAImages/ Youtube screenshot Instajder

Čedomir Stojković, advokat glumca Branislava Lečića, prvi put je javno govorio o slučaju svog klijenta protiv glumice Danijele Štajnfeld. Kako kaže, postoje nepodudarnosti prvog i drugog iskaza, te da ne postoji konkretan dokaz zbog kog bi se njegov klijent mogao teretiti. 

- Ja verujem da ima nelogičnosti za prosečnog gledaoca koji nije upoznat sa slučajem, ali meni nema nikakve nelogičnosti. U Danijelom iskazu ima rupa. Javnost ne zna da postoji velika razlika između onoga što je Danijela govorila u javnosti i između onoga što je govorila ispred državnih organa. Mi smo čuli optužbu Danijele za silovanje samo javno i samo u medijima ta optužba postoji. Niko za Danijelu nije čuo pre ovoga, očigledno je da želi da profitira ili da se medijski podigne. Kad se pogleda njen iskaz u policiji, ništa što bi činilo krivično delo silovanja nije navedeno u njenom iskazu - rekao je advokat Stojković gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije, objašnjavajući da protiv Lečića ne postoji nijedan konkretan dokaz.

ATAImages/ A.A./Printscreen
 

- Prema krivičnom zakonu, da bi postojalo krivično delo silovanja, mora da postoji i prinuda ili pretnja koja dovodi do prinude ili prisustvo fizičke sile. Ono što je Danijela opisala ne sadrži nijedan taj element već samo misao jedne žene. U njenom iskazu ne postoji ništa konkretno, Drugo, ima dva iskaza. U prvom je navela da je u pitanju gospodin iz filmske industrije, a glumac nije filmska industrija. Prema tome, dogodila se promena između dva iskaza. Sad osporavaju savesnost tužilaštva, a ona ima od početka ima lažnu prijavu i od početka iznosi neistine - kazao je on. 

Kako se Štajnfeldova odmah posle Lečićevog gostovanja u „Usijanju” oglasila i najavila i puštanje celog audio snimka koji je navodno dokaz da je krivično delo silovanja dogodilo, glumčev advokat je i to prokomentarisao. 

Printscreen YouTube/Kurir Tv
 

- U tom snimku može da se nađe samo ono što prethodi onim rečenicama koje je maliciozno sekla i izvlačila i puštala u etar kad je htela sebe medjiski da podigne. Vi zapravo možete da čujete u celom tom snimku da Branislav Lečić ima jedan drugarski razgovor sa njom. Rečenice koje je pustila nemaju seksualne konotacije. Tužilaštvo ima taj snimak. Taj snimak je sečen i to je tužilaštvo utvrdilo. Te rečenice koje je pustila uopšte nemaju veze - rekao je Čedomir Stojković.

Podsetimo, Lečić je izjavio da svoju mlađu koleginicu nije ni pipnuo, a ona mu je odmah na to odgovorila ističući da će cela Srbija čuti snimak njihovog razgovora. 

- Ne možeš da me tužiš jer znaš da ćeš da izgubiš. Jer si me silovao. Gomilu dokaza je tužilaštvo zanemarilo i diskreditovalo. Šta ti je trebalo sada da lažeš, valjda iz želje da Srbija čuje ceo snimak? Želja će ti se ostvariti - napisala je Štajnfeldova na Tviteru, a njena objava je zavredela brojne poruke podrške.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike