Krevet se tresao i udarao u zid koliko sam drhtala: Voditeljka o paklu koji je prošla zbog koronavirusa

25.10.2021

10:48

1

Autor: Marija Mitić

Milica Nedić vodila je tešku bitku sa virusom ovog proleća, a i danas oseća posledice

Krevet se tresao i udarao u zid koliko sam drhtala: Voditeljka o paklu koji je prošla zbog koronavirusa
Milica Nedić - Copyright Printscreen Youtube/RTSPrikazuje

Milica Nedić, prepoznatljivo lice Javnog servisa televizije Srbije, vodila je tešku bitku sa virusom kovid 19 ovog proleća.

Voditeljka Dnevnika prošla je kroz nimalo jednostavan period, kako tokom bolesti tako i tokom oporavka. Ona je sada otkrila detalje ove borbe koja joj je, kako kaže, bila najteži životni ispit

- I sama bolest i sam oporavak - bili su ozbiljni. Bolest je došla uoči druge vakcine, sve je to zaista bilo veoma ozbiljno, velika opomena, izuzetno težak ispit, najteži životni ispit - rekla je Milica, a zatim ispričala kroz šta je sve prošla.

Printscreen Youtube/RTSPrikazuje
 

- Ja sam tog vikenda radila, 20. februara, a 21. februara sam ja već bila u bolnici u kovid centru. Ja sam tog dana radila i uređivala dnevnik, samo sam osetila tog dana neku nelagodu, malaksalost, neku slabost, neku jezu kroz organizam, i jedva sam završila Dnevnik, rekla - doviđenja poštovanim gledaocima i shvatila da jedva mogu do kuće da dođem - rekla je voditeljka u emisiji Moja borba, gde je zatim govorila o simptomima koje je imala.

- Temperatura nije prestajala i ta slabost, malaksalost, bol mišića i kostiju... Ume čovek da bude slab i malaksao, ali ovo je nešto potpuno drugačije. To je nešto što neko ko nije prošao neće razumeti, to je zaista potpuno jedan drugi organizam kojim vi ne vladate - objasnila je voditeljka, koja je u bolnici provela dve nedelje boreći se sa koronom, ali paralelno i sa bakterijom klostridijom.

Printscreen Youtube/RTSPrikazuje
 

- Deset dana temperature 40 stepeni, lekari kažu - jedan lek, drugi lek, treći lek - padne, pa skoči i tako celu noć... Lekari kažu da neka pravila i iskustva kažu da izdržim deset dana, posle kojih bi trebalo da se smanji temperatura, sa terapijom koja mi je promenjena. I oni su bili iznenađeni koliko je to trajalo, i koliko sam imala snage da se borim. Onaj veliki gvozden bolnički krevet, on se trese od groznice i udara u zid - opisala je Milica kroz šta je prošla i dodala:

- Taj napor i trud lekara, briga u svakom trenutku prema svakom pacijentu, rad sestara, njihovo danonoćno trčanje, neplanirani hitni slučajevi, rad u skafanderima, gde se vidi kako im curi znoj sa lica, a vidite i suze na njihovom licu kada izgube pacijenta u jednom danu... U tim noćima, vi samo čujete sanitet koji iz sata u sat dovozi nove pacijente. To su neke slike i situacije koje jednostavno, moram reći, ostavljaju rane u vašem srcu i u mislima.

- Bukvalno se onaj veliki gvozdeni krevet ispod mene tresao i udarao u zid koliko sam drhatala u groznici - opisala je voditeljka.

Printscreen Youtube/RTSPrikazuje
 

Milica je iz bolnice izašla sredinom marta, a ističe da još uvek oseća neke od posledica.

- To znači da mogu da ustanem, da uradim ponešto sama u kući, da sebi spremim nešto da pojedem, da skuvam čaj, kafu, a negde u junu sam krenula da malo intenzivnije izlazim i da šetam. Preporuka je da, od tolikog mirovanja, se šeta, ali simptomi traju. Ja jesam dobro, ali ja i dalje osećam simpome koji su značajno manji nego što su bili, taj neki zamor, premor, bol mišića i zglobova, lupanje srca koje se pojavi često noću, iz čista mira... - rekla je Milica, a zatim se osvrnula na period tokom kojeg je imala i postkovid simptome.

- Trebalo je da idem na godišnji odmor na more, ali vratila se neka postkovid varijanta tokom deset dana, u formi respiratorne infekcije, intenzivnog kašlja, sinuzitis, laringitis, faringitis... bez temperature - rekla je voditeljka i dodala da je u međuvremenu dobila i drugu dozu vakcine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike