Tošetu Proeskom podignut spomenik na mestu gde je poginuo (FOTO)

24.10.2021

09:33

0

Autor: Marija Mitić

Velika bela statua nalazi se u Velikoj Gradiški, u Bosni i Hercegovini

Tošetu Proeskom podignut spomenik na mestu gde je poginuo (FOTO)
Copyright Profimedia

Nedaleko od mesta gde je poginuo, na auto-putu kod Velike Gradiške u Bosni i Hercegovini, pevaču Tošetu Proeskom podignut je spomenik.

Statua je izrađena u beloj boji, a pevač je na njoj u prepoznatljivom odelu sa jednog od koncerata i šalom oko vrata, dok drži mikrofon.

Kip Tošeta Proeskog napravio je Slavko Bunić, a na svečanom otkrivanju su prisustvovali veleposlanik Severne Makedonije Milaim Fetai, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić kao i gradonačelnik Kruševa, pevačevog rodnog grada, Tome Hristovski.

Podsetimo, Toše Proeski je na ovom mestu tragično izgubio život 16. oktobra 2007. godine, u 26-oj godini života.

 

 

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. u Kruševu, u Makedoniji, diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju kao jedan od najboljih studenata svoje generacije.

Iza sebe je ostavio brojne hitove poput "Pratim te", "Igra bez granica", "Čija si" , "Volim osmeh tvoj" i mnoge druge kroz koje će zauvek biti među nama.

 

 

Ostao je upamćen i po dobrotvornom radu, dobio je nagradu Majke Terezije za brojne humanitarne nastupe, bio je UNICEF-ov ambasador dobre volje i pomagao je deci, a njegova pesma "This world" proglašena je himnom organizacije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike