Kuća Milice Pavlović u Leskovcu prazna! Prve komšije ispričale detalje, a ovako izgleda dom gde je živela (FOTO)

21.10.2021

09:15

2

Pevačica je zbrinula svoju bolesnu baku u starački dom i na taj način joj se odužila za sve prethodne godine koje su ona i deka Vladimir bili uz nju

Kuća Milice Pavlović u Leskovcu prazna! Prve komšije ispričale detalje, a ovako izgleda dom gde je živela (FOTO)
ATAImages/ A.A./24sedam/Danilo Krša

Na jugu Srbije, u malom prigradskom naselju Donji Bunibrod u Leskovcu, pevačica Milica Pavlović je provela detinjstvo. Pošto je brak njenih roditelja bio osuđen na propast, kako je i sama govorila ranije, majka Mirjana ju je ostavila kod bake Rade i deke Vladimira sa samo tri meseca.

Ekipa 24sedam posetila je zavičaj u kojem je pevačica stasala i ostvarila najlepše uspomene. Odrasla je u dvorištu bake i deke, koji su je naučili svim manirima, a kako je jednom prilikom izjavila svoje detinjstvo ne bi menjala ni za šta na svetu.

Ljubazni meštani su bili oduševljeni što smo posetili njihov kraj, te su nam i pokazali kuću u kojoj je živela njihova sugrađanka, a danas popularna muzička zvezda. U njenom nekadašnjem domu u Donjem Bunibrodu danas nema nikoga. Kada joj je deda preminuo, Milica je posle nekoliko meseci odlučila da baka Radu smesti u starački dom u Beogradu, kako bi se češće viđale, o čemu smo već nedavno pisali.

Ušli smo u jednu malu, usku ulicu, koja vodi do kuće gde je pevačica odrasla. Nigde se ništa ne čuje, osim zvuka prirode - ptica i šuškanja lišća. 

Na prvi pogled smo spazili gvozdenu sivu kapiju na kojoj je zalepljena umrlica njenog deke Vladimira. 

Iza visoke kapije krije se malo dvorište i skromna kuća okrečena u roze. Iako već duže tu ne živi niko, dvorište je sređeno, te je trava bila sveže pokošena, zasađeni su vinova loza i tuje. Prostrana kuća, sa dva ulaza, zelenilom, seoskim putem, je sve ono u čemu je Pavlovićeva uživala kao devojčica, sve dok se nije preselila u Beograd. Prema rečima meštana, Milica nikada nije dozvolila da njenim najmilijma nešto nedostaje, te je redovno ulagala u ovu kuću. 

Dok smo razgledali okolinu, čuli smo prvog komšiju koji nam je poželeo dobrodošlicu i potvrdio naša saznanja da je baka Rada u staračkom domu.

Baka Rada i Milica Pavlović/ Instagram printscreen/ senoritamilica
 

- Baka nije ovde, ona je u staračkom domu još od februara. U novembru je umro deda Vladimir i Milica je shvatila da je najbolje da baku povede sa sobom u Beograd, što zbog korone, ali i jer će tako najbolje moći gotovo uvek da bude kraj nje. Videli ste sigurno koliko često objavljuje slike sa njom i da ju je vodila u Beograd. Tako je odlučila i da ona ostane tamo. Baka Rada i deka Vladimir su ceo život posvetili njoj, i ona je na neki način rešila da je zbrine, a u ovom domu, gde boravi, pružena joj se sva moguća nega - rekao je prvi komšija za 24sedam

Prema njegovim rečima, Pavlovići su bili domaćinstvo kao i svako drugo, bavili su se poljoprivredom i sve što su imali ulagali su u svoju unuku. O pevačicinom ocu i majci, komšija nije imao mnogo šta da kaže.

- Majku neviđa, a sa ocem se čuje i viđa povremeno - dodaje on. 

Milica Pavlović sa dedom Vladimirom, Printscreen Instagram
 

U njenoj porodičnoj kući već duže vreme nema nikoga. Deda i baka su se bavili poljoprivredom dok su ih noge držale. Imali su bašticu, obrađivali su to zajedno, a čak im je i Milica pomagala dok nije ušla u muzičke vode.

- Kada je Vlada umro, Rada je ostala sama, a kako boluje od Alchajmera, najbolje rešenje je bilo da bude u Beogradu pored kraj unuke. Miličin otac živi u Švajcarskoj, ali je bio ovde početkom  avgusta na nekoliko dana. O njenoj majci, otkako ju je ostavila, ne znamo baš ništa. Milica je jako fina devojka, vaspitana, retko je dolazila ovde u poslednje vreme, ali kad je tu uvek se javi. Bez obzira na to što je njen posao i život u Beogradu, ona svih ovih godina nije zaboravila na baku i deku, i obilazila ih je kad god je mogla, jer su joj oni bili kao mama i tata - govori on. 

Zatekli smo i prvu komšinicu, koja je imala samo reči hvale za pevačicu i njenu porodicu. To kako ju je majka ostavila, ispričala nam je detaljno.

- Majka ju je donela sa svega tri meseca ovde i bukvalno je nestala. 

ATAImages/Stefan Tomašević
 

- Mika (Milica) se uvek javi kada dođe. Sa mojim sinom i ćerkom se družila, baš su se lepo slagali. Nemam reči za to dete, znam je odmalena. Njen otac je tu bio nekoliko dana u poseti, ali Milica tada nije mogla da dođe, bila je tu njena tetka. Došli su da posete imanje. Njen otac se oženio, čovek je nastavio svoj život jer ne može sam, šta će. Što se tiče njene majke, ne znam ništa o njoj. Evo, koliko sam ja ovde 20 i nešto godina, ona nije kročila ovde. Šta da se radi. Milica nikada nije spominjala majku, baba i deda su je odgajili. Ovde nasred dvorišta su joj postavili bazen, tu se igrala. Uspela je da se izbori, postala je velika pevačica, a pritom nije zaboravila svoje, što je najbitnije. Kad god dođe, pozdravi se, pita za ukućane. Oduvek je pevala, igrala, suknjica malecka, znalo se da će da bude pevačica. Bila je dedina mezimica - rekla je komšinica koja živi u kući pored za 24sedam.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti