Izbegavali vojsku, mučila ih depresija... I poznati spas traže u duševnoj bolnici

13.10.2021

18:45

0

Nevena Adžemović hospitalizovana je u ponedeljak kasnije uveče, pošto je doživela nervni slom, prenosili su domaći mediji, ali nije jedina zvezda koja je za sopstveno dobro „pokucala na vrata" poznate ustanove

Izbegavali vojsku, mučila ih depresija... I poznati spas traže u duševnoj bolnici
Nevena Adžemović - Copyright Printscreen Youtube Printscreen Pink Printscreen Magazin In

Vremenom, nega duševnog zdravlja prestala je da bude tabu i sve veći broj ljudi se, u borbi sa „težinom" svakodnevice, obraća za pomoć stručnim licima. Isto važi i za poznate ličnosti, čiji su životi svakako dramatičniji zbog prirode posla kojim se bave. O tome da se moramo jednako baviti kako fizičkim, tako i psihičkim zdravljem danas gotovo da i nema ko ne priča - od vojvotkinje od Kembridža, preko glumačkih zvezda, pevača, pevačica... I zato ne čudi što su pojedinci baš u Klinici za psihijatrijske bolesti svakako pronašli kako utočište, tako i spas, a neki o tome i javno progovorili bez bojazni kako će okolina gledati na njih.

Nekadašnja članica grupe „Models" i bivša poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Nevena Stamenković Adžemović, završila je u bolnici „Dr Laza Lazarević" u ponedeljak oko 21.30 sati. Navodno, pod dejstvom nedozvoljenih supstanci i agresivna, prevezena je u pratnji patrole, prenosili su beogradski mediji. Njena majka je bila pozvala Hitnu pošto joj je ćerka doživela nervno rastrojstvo, a oni su se zatim obratili i policiji, za asisteniciju.

Slom, prema poslednjim saznanjima domaćih medija, doživela je posle burne svađe sa majkom, a u pomenutoj bolnici je analizom krvi utvrđeno navodno prisustvo nedozvoljenih supstanci. Nevena se već neko vreme bori sa depresijom, a te večeri, navodi se dalje, je uz lekove za smirenje konzumirala i alkohol, usled čega joj je pozlilo.

- Nakon razvoda od Srđana, ona nije uspela da se izbori sa činjenicom da više ne živi lagodnim načinom života na koji je navikla pored njega. Često je govorila kako se nije ovajdila nakon razvoda, te da alimentacijom koju dobija od bivšeg supruga ne može da pokrije ni osnovne troškove - ispričao je, između ostalog, izvor lista „Alo", pa dodao da modelsici ovo nije prvi put da „na sve moguće načine pokušava da zaboravi na životne probleme".

- ...Ovoga puta, jaka kombinacija lekova i nedozvoljenih supstanci uticala je na to da se njeno stanje znatno pogorša. Kada je njena majka videla koliko joj je loše, odlučila je da pozove Hitnu pomoć. Kada su lekari ustanovili u kakvom je stanju, Nevena je prebačena u bolnicu „Laza Lazarević“ - zaključio je izvor.

Ova vest je i te kako uzdrmala domaću javnost, pre svega zato što nije bilo poznato sa čim se pevačica bori. Trenutno, Nevena se nalazi pod nadzorom lekara, ali se oseća dobro. Brine se, međutim za sina i traži da se čuje s njim.

Sa druge strane, ona nije jedina koja je za sopstveno dobro „pokucala na vrata" ove ustanove.

Nevena Adžemović Printscreen Exkluziv
 

Pevačica Ljupka Stević je jednom prilikom na svom Instagram profilu objavila selfi koji je potpisala rečima:

- Na zasluženom odmoru.

Tagovana lokacija bila je „duševna bolnica Laza Lazarević", što je umnogome zabrinulo njene fanove, koji su joj slali reči podrške u komentarima, prenosili su domaći mediji. Sve se odvilo početkom novembra 2016. godine. Pomenuta fotografija je, međutim, posle izvesnog vremena uklonjena sa njenog profila, a ona se dalje na ovu temu nije javno oglašavala. 

Ljupka Stević ATA Images/ Antonio Ahel
 

Sa druge strane, Milić Vukašinović priznao je tokom učešča u jednom rijalitiju da je odlaskom u „Lazu" izbegao vojsku.

Uživajući u lepom vremenu, a dok su se spominjale izvesne mrlje od kafe na staklu i to kako je „Maja (Nikolić) izgleda opet nekoga gađala", doktor za rokenrol istakao je kako joj treba terapija kakvu je i sam „prošao".

Milić Vukašinović ,,Magazin In" printscreen
 

- Gospođo Volk, znate šta bi jedino pomoglo Maji Nikolić? Tri jaka elektrošoka u „Lazi Lazareviću". Imaju jake generatore... - iznenadio je on 2013. godine, pa je upitan odakle to zna, rekao:

- Bio sam ja tamo, ja sam poznati ludak! Ja sam se vojske oslobodio na ludilo i ko prođe tri puta elektrošok, oslobađaju ga - rekao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike