Marko Živić priključen na respirator: Lekari se bore za njegov život

12.10.2021

09:03

0

Glumcu se pogoršalo zdravstveno stanje

Marko Živić priključen na respirator: Lekari se bore za njegov život
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Poznati srpski glumac Marko Živić (49) i dalje se nalazi u bolnici i vodi bitku sa koronavirusom. Njegovo stanje se često menja, te mu je nedavno bilo bolje i bio je priključen samo na kiseonik. Međutim, ponovo je došlo do promene, prenose mediji.

Živić je već tri nedelje na bolničkom lečenju i ceo tim lekara prati njegovo stanje jer mu je organizam svakako ugrožen nakon karcinoma koji je preživeo, a sada su ponovo morali da ga intubiraju, pišu mediji.

- Marku je saturacija počela da pada i svi parametri su mu bili veoma loši, posebno krvna slika. Ima obostranu upalu pluća, a dodatnu komplikaciju mu je napravila bakterija digestivnog trakta. S obzirom na to da je on pre nekoliko godina operisao rak jednjaka i želuca, bakterija je pogoršala njegovo kompletno zdravstveno stanje. Nadamo se da će uspeti da pobedi koronu, ali doktori su nam otvoreno rekli da je u veoma lošem stanju. Mi se svi uzdamo u to da je Marko veliki borac i da mnogo voli život - kaže jedan Markov prijatelj za domaće medije.

- Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu - ispričao je jednom prilikom Živić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike