Ovakvom preokretu se niko nije nadao: Sanjina veza sa Draženom je trebalo da bude marketinški trik!

11.10.2021

15:57

0

Autor: M. Gudžulić

Pevačica „Novih fosila" i legendarni košarkaš zaljubili su se jedno u drugo, pa zajedno proveli oko godinu dana

Ovakvom preokretu se niko nije nadao: Sanjina veza sa Draženom je trebalo da bude marketinški trik!
Sanja Doležal - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Sanju Doležal iz „Novih fosila" i Dražena Petrovića, tragično nastradalog košarkaša, upoznao je menadžer Zoran Škugor. U planu je imao da malo „podgreje situaciju", međutim, na iznenađenje svih, njih dvoje su se zaista zaljubili jedno u drugo pa u vezi proveli oko godinu dana.

Naime, iako su „Fosili" punili svaku dvoranu, menadžer je u jednom trenutku shvatio da hitovi nisu dovoljni za ostanak na vrhu. Smišljajući atrakciju koja će privući kako medije, tako i čitaoce, došao je na ideju „da ih spoji" i u stvari napravi prvu „fejk" vezu u Jugoslaviji, objašnjava „24sata.hr". Isprva je trebalo Sanju da povežu sa nekim s nekim bogatim Arapom, ali Škugor je to odbio jer bi priča završila kao jednokratna vest. Tragao je za nečim o čemu bi se pisalo u nastavcima, pa tako predložio Dražena, nakon čega su oboje pristali.

Prvi sastanak

Na prvi sastanak Sanje s Draženom došli su mama Biserka i tata Jovan. Sanja je, po Zoranovim uputstvima počela odlaziti na Cibonine utakmice, a on na njene koncerte. Na jednoj od utakmica fotoreporteri su snimali samo nju kako navija za Dražena, međutim pošto su se svideli jedno drugom, zaista su počeli da se zabavljaju.

- Imala sam tad 22 godine, a u tim godinama kad voliš, stvarno voliš - rekla je pre koju godinu pevačica.

Sanja Doležal ATAImages/Antonio Ahel
 

Takođe, nisu se skrivali od javnosti. Šetali su držeći se za ruke, zagrljeni po Trgu... Zagrepčani su im prilazili, govorili da su divan par, želeli im da se venčaju, decu, sreću... Bili su i česti gosti zagrebačkih restorana, kao i kultnog kluba „Saloon".

Odvojenost je, ipak, učinila svoje...

Dražen je Sanjom bio očaran, baš kao i ona s njim. Oboje su bili mladi, popularni i slobodni. Devojke su ganjale Petrovića, mladiću saletali Sanju, a oni su te godine živeli jedan za drugog. Znali su da se nose sa teretom slave. Razumeli su se odlično i ljubomori nije bilo mesta. Ali odvojenost je učinila svoje. Dražen je igrao po svetu, a Sanja imala i 200 koncerata godišnje, pišu dalje hrvatski mediji.

Emocije su se ugasile, da bi 1986. vezu priveli i samom kraju. Ipak, nakon raskida su ostali bliski i kao prijatelji su išli na ručak. Ostali su u dobrim odnosima i poštovali su se. Šibenčanin je i dalje dolazio na njene koncerte.

Dražen je poginuo u saobraćajnoj nesreći kraj gradića Denkendorfa, sa samo 28 godina.

- Bio je zaista poseban. Strašno sam doživela njegov odlazak. Još mi je teško pomisliti da ga više nema. Sećam se našeg poslednjeg susreta na jednom koncertu... - pričala je jednom prilikom Sanja.

„Moraš poljubiti mnogo žaba, da bi došao do princa!"

Pevačica je pravu ljubav našla s Nenadom Šarićem, bubnjarom „Novih fosila". O bivšim ljubavima voli da kaže: „U životu moraš poljubiti mnogo žaba da bi došao do princa. Ali to ne znači da je neka ljubav bila pogrešna. Nema pogrešnih ljubavi!"

S Nenadom je bila u skladnom braku 18 godina, a 22 su ukupno bili zajedno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike