Del Boj danas zarađuje milion funti godišnje, a u vreme kada je snimao "Mućke" nije ni približno bilo tako

24.11.2020

12:24 >> 14:40

0

Dejvid Džejson, najpopularniji britanski glumac, ima uloge, snima dokumentarce i piše knjige

Del Boj danas zarađuje milion funti godišnje, a u vreme kada je snimao "Mućke" nije ni približno bilo tako
Copyright Profimedia

Dejvid Džejson, popularni Del Boj iz serije “Mućke”, proslavio je početkom godine 80. rođendana, ali je nastavio da radi punom parom.

Kultni lik iz “Mućki” danas zarađuje milion funti godišnje, prenosi Dnevni avaz. Doduše, glumac nije uvek imao priliku da za svoje angažmane bude dobro plaćan, pa čak ni u vreme kada je snimao jednu od planetarno popularnih serija. Danas Dejvid, nakon 57 godina karijere, i dalje glumi, ali i piše knjige i snima dokumentarce i animirane filmove. Kada je dobio ulogu u “Mućkama”, zarada od milion funti godišnje nije bila još u opticaju za glumca, iako je postao poznat po replici “sledeće godine u ovo vreme postaćemo milioneri”.

Youtube printscreen

– Nemojte da počinjem o platama u BBC-ju. Nikada nismo bili deo prve lige. Sitkomi su uvek bili siromašni rođak zabavnog televizijskog programa, bez obzira na to koliko su popularni. Oni pametni danas osnivaju svoje produkcijske kompanije i tako zarađuju. Ali to se nije radilo u moje vreme, već si dobijao samo ono što dobiješ. A to nikad nije bilo mnogo – rekao je Džejson pre tri godine, prvi put komentarišući honorare u “Mućkama”. Međutim, Del Boj se nikad zbog novca i nije bavio glumom, već je osećao pravu ljubav prema svojoj profesiji.

–  Danas živimo u drugačijem svetu, u kojem su slava i novac najvažniji. Ja sam postao glumac jer je to bilo ono čime želim da se bavim. Želeo sam da budem uspešan, a ne slavan i bogat, a to nije isto. Ljudi to danas poistovećuju. Nudili su mi da uđem u rijalitije, a iako su honorari veoma privlačni uvek sam ih odbijao. Mislim da novac nikada ne treba da bude motiv – poručio je britanski glumac.

Dejvid je nedavno otkrio da su režiser i producent na audiciji mislili da će glumiti dedu, Dereka Trotera, s obzirom na to da je pre toga igrao mnogo starije likove. Međutim, legendarni glumac je jedino želeo ulogu Del Boja, a kada je prošla audicija, to mu se i ostvarilo.

Pročitajte još:

Brat princeze Dajane: U seriji su izmišljotine

Nikol Kidman progovorila o teškoćama svojih ćerki zbog boravka u karantinu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike