Božen Žumbor je stvorila imperiju i otišla tiho pre osam godina: Zašto se poznati prijatelji nisu oprostili od nje?

26.11.2020

06:29 >> 00:18

0

Vlasnica poznate kozmetičke linije preminula je u oktobru 2012. godine posle teške bolesti, a kako se tada pisalo, sahrana je održana samo u krugu porodice

Božen Žumbor je stvorila imperiju i otišla tiho pre osam godina: Zašto se poznati prijatelji nisu oprostili od nje?
Copyright Božen Žumbor Youtube screenshot

Vest o smrti Božen Žumbor, početkom oktobra 2012. godine, mnoge je rastužila.

Kako se tada navodilo, te godine u martu zbog zdravstvenog stanja u kom se nalazila bila je primljena na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je i dijagnostifikovana bolest. Mesecima se borila, a onda na veliku žalost i izgubila bitku. Sahrani je, prema navodima, prisustvovala samo porodica – brojni poznati prijatelji ispoštovali su želju njene majke i nisu dolazili da joj upute poslednji pozdrav. Na tu temu, svojevremeno je za ,,Alo” progovorila pevačica Zorica Marković:

– Raspitala sam se kada je sahrana i saznala sam da njena majka želi da to bude u krugu porodice. Ispoštovala sam volju te žene, jer je najteže kada roditelj sahranjuje dete.

Božen se, inače, oporavljala na odeljenju toksikologije, a potom je bila puštena na kućno lečenje. Poslednjih meseci života, pak, lečila se kako u Srbiji, tako i inostranstvu.

Božen Žumbor Youtube screenshot

Rođena je u Koprivnici u Hrvatskoj, i tu je živela sa bakom Katarinom sve do 12. godine. Zatim, pridružila se roditeljima u Roterdamu, pa nakon završene gimnazije otišla i na Višu kozmetičku. Kada se zaposlila, bilo je to u struci.

U Srbiju je prvi put došla početkom osamdesetih, a ,,Božen kozmetiks” osnovala je 1991. godine u Beogradu.

Kao i tada, osam godina nakon njene smrti javnost se pitala kome će pripasti njeno bogatstvo, koje se, prema pisanju domaćih medija procenjuje desetinama miliona.

– Za sada niko nema informacije o tome šta će se dalje dešavati sa kompanijom. Vest o smrti gospođe Božen nas je sve zatekla, još uvek ništa ne znamo. Detaljnije informacije ćemo imati narednih dana – rekli su jednom prilikom u kompaniji.

Pored toga da je živela na relaciji Srbija – Holandija, te da je važila za jednu od najbogatijih žena u našoj zemlji, nije bilo poznato da li je bila udata, kao i kome će kompanija ,,otići u ruke”, zajedno sa nekretninama na Dedinju, pod Avalom… Nije imala dece i bila je jedinica, a bavila se i humanitarnim radom.

Pročitajte još:

Zorici Marković tada nije padalo na pamet da baca pare na skupe krpice: Živela je kao podstanar na Banjici, a ovako je vodila računa o sebi!

Saša Matić za 24sedam o pokojnom Boru Laleviću: Biće koncerata, pesama, para, samo nas neće, jednog dana…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike