Ceca Ražnatović bila je oduševljena Minjom Subotom: Čovek izuzetne harizme i energije

17.09.2021

08:23 >> 08:24

0

Ugledni kompozitor bio je idol i svih javnih ličnosti

Ceca Ražnatović bila je oduševljena Minjom Subotom: Čovek izuzetne harizme i energije
Copyright Ceca Ražnatović i Minja Subota, Antonio Ahel/ATAImages

Minja Subota preminuo je u 82. godini, a brojne poznate ličnosti oprostile su se od njega na društvenim mrežama.

Nema ko od javnih ličnosti da se nije našao u “Muzičkom toboganu” kao dete, pamteći taj događaj i danas.

Jednom prilikom Ceca Ražnatović slikala se sa Subotićem, idolom svog detinjstva, a tada nije krila oduševljenje. Ona je na Instagramu 2017. godine objavila fotografiju sa njim koji ju je zagrlio, a oboje su bili nasmejani.

Minja Subota, Antonio Ahel/ATAImages

— Idol iz detinjstva, živa legenda, Minja Subota… Čovek izuzetne harizme i energije… Fascinirana – napisala je tada u opisu fotografije pevačica.

Podsetimo, Minja je rođen u Sarajevu 08.11.1938. godine. Bio je član Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne, pop i rok muzike Srbije i USUFa Srbije.

Kao kompozitor, napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz ove oblasti u Jugoslaviji i Rusiji. Kompozicije su mu izvođene na mnogim festivalima: “Beogradsko proleće”(nagrada žirija novinara), “Beogradsko proleće” dečja pesma (nekoliko nagrada žirija),”Festival vojničke pesme”…

U kompozitorskom opusu za decu, komponovao je na stihove naših najistaknutijih pesnika pesme, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.

Između ostalih to su pesme: “Deca su ukras sveta”,”Išli smo u Afriku”, “Rekao sam brezi i topoli”, “Telefonijada”, “Povrćijada”, “Kolo”, “Razbole se lisica”… U Republici Srpskoj bio je voditelj “Nedeljnog popodneva” BN televizije i autor i voditelj dečje serije “Mali zmajevci”.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike