„Dužan si mi brdo para”: Kako je tekla rasprava Cece i Milija u „Zvezdama Granda”

19.09.2021

09:14 >> 09:40

0

Autor: D. Božović

Između članova žirija se primetila netrpeljivost, a onda je Ražnatovićeva pojasnila da su njih dvoje u procesu suđenja

„Dužan si mi brdo para”: Kako je tekla rasprava Cece i Milija u „Zvezdama Granda”
Copyright Ceca i Mili / Antonio Ahel/ATAImages

Sinoć je emitovana prva emisija muzičkog takmičenja „Zvezda Granda”, a osim kandidata, publiku je zanimalo i kakve to nesuglasice imaju Ceca Ražnatović i Aleksandar Milić Mili.

U najavi, o kojoj se danima priča, Ceca je otkrila da se sudi sa kompozitorom Milijem, ali da ipak pričaju kao civilizovani ljudi.

Kako je vreme odmicalo, članovi žirija primetili su da između Cece i Milija postoji netrpeljivost, pa su ih pitali da li razgovaraju, na šta je Ražnatovićeva imala već spreman odgovor.

Antonio Ahel/ATAImages

– Mili i ja razgovaramo, naravno, jer smo civilizovani ljudi. S druge strane, mi smo i na sudu, ništa lično – rekla je Ceca, dodajući da ne želi da otkriva zbog čega je sukob nastao.

– To je moja i Milijeva stvar – rekla je ona, ne želeći da ulazi u detalje, dok je Miliju bilo vidno neprijatno što se o ovoj temi javno priča.

– Koliko si joj dužan para? – pitao je Popović Milija.

Aleksandar Milić Mili ,24sedam/Nenad Vujanović

– Bitno je devet albuma, pesme koje ostaju za sva vremena, dva Ušća – odgovoro je Milić, a onda mu je Ceca zapevala stihove svoje pesme „Noćas kuća časti”.

– Dužan si mi brdo para, za vremena dobra stara, al’ ćeš se za dlaku spasti, Ceca uvek časti – otpevala je Ceca, a zatim su članovi žirija pitali Cecu i Milija zbog čega su na sudu i ko je koga tužio.

24sedam/Katarina Mihajlović

– Pazi, ovo može biti upotrebljeno i na sudu – rekla je Ana Ceci.

– Papiri su papiri! To je samo pesma – odgovorila je Ražnatovićeva.

Podsetimo, Ceca je tužila Milija jer se upisao kao vlasnik fonograma svih albuma koje je radio sa njom, a povodom ovoga se oglasio i Milijev advokat, koji tvrdi da Ražnatovićeva duguje njemu, te da je kompozitor svoj deo uredno platio.

Aleksandar Milić Mili ,24sedam/Nenad Vujanović

– Problem se pojavio kada je društvo Ceca music, bez saglasnosti mog klijenta (kao proizvođača fonograma na 7 izdanja i kao autora na preko 1300 video zapisa koji se nalaze na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Ražnatović i na digitalnim platformama) počelo da eksploatiše fonograme i autorska dela mog klijenta na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Ražnatović i na digitalnim platformama. Po izveštaju koji je dao sam provajder društva Ceca Music to društvo je na ovaj način prihodovalo nekoliko stotina hiljada evra. I pored činjenice što je moj klijent privrednom društvu Ceca music uredno isplatio 50% ostvarenog prihoda, društvo Ceca music uporno odbija da isplati nadoknadu mom klijentu koja mu pripada od eksploatacije koju godinama vrši na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Ražnatović i digitalnim platformama, pri čemu za istu eksploataciju ne postoji pravni osnov niti saglasnost mog klijenta. Dakle, moj klijent je ispoštovao svoj deo dogovora, dok je društvo Ceca music oštetilo mog klijenta za ozbiljan novčani iznos, a zatim bez ikakvog osnova podnelo tužbu protiv njega. U više navrata pokušali smo da na miran i civilizovan način rešimo postojeći problem ali i pored svih napora u tome nismo uspeli. Nadam se da će razum ipak prevladati i da ce dugogodišnji uspešni saradnici doći do dogovora, koji je jedino pravo rešenje – zaključio je Milijev advokat Milan Jakšić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike