Neka odmori svoju napaćenu dušu: Neda Ukraden jedva govorila dok je pričala o Marini

19.09.2021

21:43 >> 22:06

0

Tucakovićeva i Neda godinama su sarađivale, a ona je za nju napisala stih koji joj je doneo veliko bogatstvo

Neka odmori svoju napaćenu dušu: Neda Ukraden jedva govorila dok je pričala o Marini
Copyright ATAImages/Antonio Ahel Antonio Ahel/ATAImages

Marina Tucaković, autorka brojnih hitova preminula je 67. godini života posle teške borbe sa opakom bolešću i ostavila neutešne brojne saradnike, kolege, porodicu i prijatelje.

Kantautorka je imala dugogodišnju saradnju sa pevačicom Nedom Ukraden, koja je jedva govorila kada smo je pozvali, a u izjavi za naš portal, ona se zahvalila Marini za sve pesme koje joj je napisala i uputila poslednji pozdrav.

Antonio Ahel/ATAImages

– Ova vest me je dotukla, mogu da vam kažem. Vrlo mi je teško. Marinu sam dugo poznavala, ona je autor mnogih mojih pesama, družile smo se. To je žena koja je ostavila neizbrisiv trag u jugoslovenskoj muzici. Jedna vrlo, vrlo autentična ličnost. Jako mi je žao što je preminula, i ona i Minja subota, mnogo mi je teško. Najiskrenije saučešće porodici. Ostavila je ogroman pečat, ona je napisala neke od mojih najlepših pesama. Neka počiva u miru, neka joj je laka zemlja i da odmori svoju napaćenu dušu, a njene pesme i stihovi će da žive sigurno kroz stotine pevača, saradnika i bendova sa kojima je sarađivala – rekla je Neda Ukraden za 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović

Podsetimo, Ukraden je jednom prilikom otkrila i koji je to najskuplji stih koji je Marini doneo čak 100.000 evra, a zbog kojeg je pesma Zora je postala vanvremenski hit.

– Pesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pesme. Prvo smo je nazvali „Jovane, zora je”, pa „Milane, zora je”. Poslednja i konačna verzija je „Zora je”. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: „Suza je iz oka kanula”. Njoj je taj stih doneo preko 100 hiljada evra – ispričala je Neda svojevremeno u jednoj emisiji.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike