Marina je autorka pesme iz kultnog domaćeg filma! Veliki je hit, a otpevao ju je popularni pevač (VIDEO)

20.09.2021

12:05

0

Zoran Simjanović je svojevremeno pričao da je kantautorka napisala fenomenalan tekst koji je pratio veliko ostvarenje objavljeno 1979. godine

Marina je autorka pesme iz kultnog domaćeg filma! Veliki je hit, a otpevao ju je popularni pevač (VIDEO)
Copyright Marina Tucaković ,,Šta sam tebi i ko sam sebi" screenshot, K1

Kultni film „Nacionalna klasa”, snimljen je 1978. godine, a ispraćen je sa devet pesama koje su najavljivale izlazak filma. Jedna od pesama koja je obeležila ovo ostvarenje jeste pesma „Flojd”, a malo ko zna da je čije stihove za istu napisala Marina Tucaković.

– Marina Tucaković je napisala fenomenalne tekstove i sad je trebalo naći nekog da ih otpeva. Odmah mi je na pamet pao Dado Topić. Pristao je a da nije ni čuo pesmu. Kad je stigao u Beograd, otpevao ju je iz cuga – ispričao je Zoran Simjanović, koji je uradio muziku za pomenuti film.

Marina Tucaković, Antonio Ahel/ATAImages

Marina je napisala tekst i za sve preostale pesme filma „Nacionalne klase”. Imam sve pripala je Slađani Milošević, „Cvećke i zloće” otpevao je Oliver Mandić, dok je numeru „Zašto” Oliver Dragojević, a „Hoby”, Zumreta Midžić-Zuzi.

Novinar Petar Luković ju je u jednom intervjuu pitao da „među ogromnom konkurencijom” navede najgluplji tekst koje je napisala.

Antonio Ahel/ATAImages

– Ima par tekstova u kojima sam lupala, gde mi dođe da pitam sebe, kako si mogla – rekla je tom prilikom, dodavši da se nijednog teksta ne stidi.

Upitana zašto uopšte radi sa lošim pevačima, odgovorila je: „Zato što sam idiot. Stvarno, meni bilo ko da traži tekst, ja bih ga napisala”.

Marina Tucaković, Antonio Ahel/ATAImages

U intervjuu magazinu Džuboksu aprila 1980. godine, obećala je da više neće pisati za „zabavnjake”, već samo za ljude koje voli da sluša.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike