Preminula Sara Harding u 39. godini: Njene reči o borbi sa opakom bolešću slamaju srce

05.09.2021

15:16 >> 15:29

0

Autor: Marija Mitić

Potresnu vest objavila je njena majka na Instagramu, skrhana bolom

Preminula Sara Harding u 39. godini: Njene reči o borbi sa opakom bolešću slamaju srce
Copyright Sara Harding, Foto: Profimedia

Pevačica popularne englesko-irske pop grupe “Girls Aloud” Sara Harding preminula je ovog jutra od kancera dojke, što je danas saopštila njena majka.

Sarina majka Mari objavila je na Instagramu ove tužne vesti napisavši:

– Sa dubokom tugom danas prenosim vest da je moja lepa ćerka Sara nažalost preminula. Mnogi od vas znate da se Sara borila sa rakom i da se borila snažno do zadnjeg dana. Otišla je jutros u miru. Želela bih da zahvalim svima koji su joj pružali iskrenu podršku zadnjih godinu dana. Njoj je to puno značilo i davalo joj je snagu – poručila je slomljena od tuge njena majka Meri.

Sara Harding, Foto: Profimedia

Podsetimo, tridesetdevetogodišnja pevačica je u avgustu 2020. objavila da joj je dijagnostikovana bolest koja se proširila na druge delove tela.

Ona se na sve načine borila sa kancerom, a čak se podvrgla i masektomiji. I pored ove operacije i intenzivne hemioterapije, u martu ove godine Sara je javnosti otkrila poražavajuću vest da se rak proširio na njenu kičmu i istakla da “zna da umire”.

Sara Harding, Foto: Profimedia

Sara je razmatrala mogućnosti lečenja sekundarnog tumora u podnožju kičme, koji se verovatno proširio na mozak, ali je isključila radioterapiju jer nije htela da izgubi kosu.

Pošto se već suočila sa traumom gubitka dojke koja nije mogla da se rekonstruiše – zbog čega nije mogla da se pogleda u ogledalo – Sara je htela da makar zadrži plavu kosu.

Sara Harding, Foto: Profimedia

U svojoj knjizi u vidu memoara “Hear Me Out”, Sara je napisala:

– Vrištala sam nakon što sam se probudila posle operacije. Sad imam samo hrpu šavova tamo gde su mi nekad bile dojke. Ne mogu se više ni da pogledam u ogledalo, ne mogu da se suočim sa tim, jednostavno više ne izgledam poput sebe, ne prepoznajem se. Jako je teško da se probudim sa spoznajom da jedan deo mene nedostaje, nestao je deo moje ženstvenosti, a taj gubitak slama mi srce“, iskreno je napisala pevačica, a bilo je još potresnih reči:

Sara Harding, Foto: Profimedia

– U decembru mi je doktor rekao da će mi predstojeći Božić verovatno biti poslednji. Nemojte da vam pandemija kovida bude izgovor, nemojte odlagati odlazak u bolnicu kao što je bio slučaj sa mnom – upozorila je ona sve.

Podsećanja radi, pevačica je napisala ovu knjigu u nadi da će njena priča podstaći veći broj žena da potraže doktorski savet ako napipaju izraslinu na dojkama.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike