Za njih je 2020. godina mogla da bude kobna: Ove svetske zvezde koronavirus nije zaobišao

01.01.2021

10:27 >> 02:14

0

Tom Henks je prva holivudska zvezda koja je objavila da ima kovid-19, a zatim je posle oporavka ispričao koliko se loše osećao...

Za njih je 2020. godina mogla da bude kobna: Ove svetske zvezde koronavirus nije zaobišao
Copyright Profimedia

Za mnoge svetske zvezde 2020. godina bila je izuzetno teška zbog pandemije koja vlada planetom. Biznis je, možda, nekima cvetao, ali ih je zdravstveno stanje zbog koronavirusa potpuno slomilo. Nekoliko javnih ličnosti iz sveta glume, muzike i šou-biznisa uopšte, jedva je izvuklo živu glavu nakon što su bili zaraženi kovidom-19, a među prvima je javnost o tome izvestio Tom Henks.

Tom Henks je prva holivudska zvezda koja je objavila da ima koronavirus, i to 11. marta ove godine. On je na Tviteru i Instagramu napisao da su se on i njegova supruga, glumica i pevačica Rita Vilson testirali na koronavirus. Par je tada boravio u Australiji, gde je Henks snimao film, a podvrgli su se testu nakon što su osetili umor i bol s blagom groznicom.

– Osećao sam se kao da su mi kosti napravljene od krekera. Kada sam hodao, imao sam osećaj da svaka koščica u mom telu puca – govorio je Tom o svom stanju, i dodao da ga je bolela čak i zadnjica, tako da nije mogao normalno da sedi.

Olga Kirilenko

Glumica i manekenka Olga Kirilenko bila je pozitivna na koronavirus sredinom marta, a podrška joj je stizala u tom trenutku sa svih strana sveta. Među onima koji su joj uputili želje za što brži oporavak bile su i njene kolege.

– Temperaturu skidam paracetamolom, uzimam vitamine, pijem svežu limunadu i jedem beli luk… dobar je za imunitet – rekla je “Bondova devojka”.

– Zaključala sam se u svom domu nakon što sam saznala da sam pozitivna na koronavirus. Zapravo, bolesna sam već nedelju dana. Temperatura i umor su moji simptomi. Pazite na sebe i shvatite ovo ozbiljno – napisala je Olga. Među prvima se oglasila njena koleginica, glumica Mila Jovović, kako bi joj pružila podršku.

– O moj bože, budi dobro, devojko! Molimo se za tebe – poručila je Mila lepoj Ukrajinki.

Debi Mazar

Američka glumica Debi Mazar objavila je 21. marta na svom instagram-profilu da je pozitivna na koronavirus i tom prilikom pojasnila kakve simptome je imala.

– Pozitivna sam na kovid 19. Dobro sam. Pre otprilike mesec dana, muž, dve kćerke tinejdžerke i ja dobili smo groznicu, glavobolju,  bolove u grlu, bolove u telu, zvonjavu u ušima i suv kašalj. Ubrzo nam je bilo bolje. Pomislila sam da je sezonski grip, ali osećala sam se nekako neobično, drugačije. Dve nedelje kasnije, 15. marta, probudila sam se sa istim tim simptomima, ali s veoma intenzivnim bolovima u telu i višom temperaturom – napisala je Debi.

Ona je tada istakla kako se nalazila na kućnom lečenju, kao i da je njena porodica u to vreme bila u samoizolaciji i da oni nisu imali nikakve simptome.

Dejvid Brajan

Klavijaturista poznate grupe ,,Bon Džovi” objavio je da ima koronavirus 22. marta. Dejvid Brajan je u svojoj objavi na Instagramu ohrabrio mnoge.

– Dobio sam rezultate danas i test na kovid 19 mi je pozitivan. Bolestan sam nedelju dana i osećam se bolje. Molim vas, ne plašite se! To je grip, nije kuga. U karantinu sam nedelju dana, a biću i naredne nedelje – napisao je Dejvid.

Pink

Pevačica Pink je na svom tviter-nalogu početkom aprila priznala da je zaražena koronavirusom. Pink je tada navela da su ona i njen trogodišnji sin osetili simptome dve nedelje pre toga, nakon čega je testirana i ustanovljeno je da je pozitivna.

Pink Profimedia

Pevačica je u svojoj objavi dodala da su članovi njene porodice u to vreme bili u kućnoj izolaciji i da su negativni na koronavirus. Ona je na Tviteru takođe apelovala i na dobrovoljno i sveobuhvatno testiranje.

Idris Elba

,,Nesuđeni Džejms Bond”, glumac za kog se spekulisalo da će naslediti Danijela Krejga u ulozi poznatog britanskog špijuna 007, objavio je još u martu da je testiran i da je pozitivan na kovid-19.

– Jutros sam testiran i utvrđeno je da sam pozitivan na kovid 19. Osećam se dobro, nemam simptome, za sada, ali sam u izolaciji otkad sam saznao da sam pozitivan. Ljudi, ostanite kod kuće i budite pragmatični. Nemojte da paničite – napisao je 47-godišnji glumac tokom početka epidemije.

Idris Elba je postavio i video u kome objašnjava razloge zbog kojih se testirao i navodi da je bio izložen virusu. Elba je takođe pozvao na promovisanje “socijalnog distanciranja” i što češćeg pranja ruku.

Alisa Milano

Slavna glumica Alisa Milano je početkom avgusta otkrila da je u aprilu bila pozitivna na koronavirus. Ono što je najviše šokiralo javnost jesu posledice s kojima se susrela. Alisa je početkom avgusta na Tviteru objavila snimak na kome se vidi kako se češlja a kosa joj opada u pramenovima.

Profimedia

– Da vam pokažem šta kovid 19 radi vašoj kosi. Molim vas, shvatite virus ozbiljno i nosite masku – poručila je Alisa Milano.

Antonio Banderas

Glumac Antonio Banderas objavio je na svoj 60. rođendan da je u karantinu, pošto mu je dijagnostikovan koronavirus, navodeći da se oseća relativno dobro i da je samo malo umoran.

– Danas, 10. avgusta primoran sam da proslavim svoj 60. rođendan poštujući karantin, pošto sam pozitivan na kovid 19 – napisao je glumac na društvenim mrežama.

– Osećam se relativno dobro, samo što sam malo umorniji nego obično. Nadam se da ću se, sledeći medicinska uputstva, oporaviti što pre, da ću da savladam infekciju koju imam i koja pogađa toliko ljudi na planeti – rekao je glumac filmova „Maska Zoroa“, „Razgovor s vampirom“, „Kraljevi mamba“…

PROČITAJTE I:

Glumac je izolaciju iskoristio da čita, piše, odmara se i nastavi da sprovodi projekti da „počnu da daju smisao njegovim mladim šezdesetim“.

Robert Patison

Pozitvan test slavnog glumca na koronavirus morao je da odloži snimanje filma “Betmen”. Snimanje je tada drugi put zaustavljeno, svega nekoliko dana nakon što je nastavljeno posle pauze zbog epidemije kovida 19.

Robert Patison Profimedia

Kanje Vest

Reper se oglasio nekoliko puta tokom predizborne kampanje u SAD i istakao kako ga je kovid 19 sprečio u tome da se i dalje angažuje. Međutim, njegova supruga Kim Kardašijan bila je ta koja je otkrila kada je Kanje bio pozitivan na virus.

Foto: Printscreen YouTube/Vogue

– Kanje je imao koronu na početku, kada niko nije znao o čemu se radi. Bilo je tako užasno i nepoznato. Imala sam četiri bebe i nikoga pored sebe da mi pomogne – pričala je Kim.

PROČITAJTE I:

Kardašijanova je otkrila da je Kanje testiran kada i Tom Henks i Rita Vilson.

– Morala sam da menjam njegove čaršave i da mu pomognem da ustane iz kreveta kada se nije osećao dobro. Bio je to izazov, jer je sve bilo nepoznato. Menjanje njegovih čaršava sa rukavicama na rukama i štitom za lice bilo je zastrašujuće. Možda je našoj planeti potrebna pauza – rekla je Kim.

Andrea Bočeli

Italijanski operski pevač, tekstopisac i producent Andrea Bočeli je za italijanske medije otkrio da je bio zaražen koronavirusom tokom prvog talasa, ali da ga je preboleo bez ikakvih simptoma.

Operski pevač je rekao da mu je bila blago povišena temperatura, pa nije ni znao da se radi o kovidu 19.

– Žena, deca i ja smo preboleli koronavirus. Hvatala me je groznica, ali sam realno imao virus bez simptoma – rekao je dva i po meseca kasnije muzičar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike