Ovo je priča Isaka Šabanovića, koji je rasplakao žiri „Zvezda Granda“: Zbog straha na takmičenju je pustio suze i nije se odmah pokazao!

04.01.2021

13:47 >> 16:34

0

Uzor su mu bili Tifa, ,,Bijelo dugme, ,,Parni valjak, čije je pesme najčešće i pevao, a ono što je evidentno jeste da buduća zvezda stilom i te kako podse

Ovo je priča Isaka Šabanovića, koji je rasplakao žiri „Zvezda Granda“: Zbog straha na takmičenju je pustio suze i nije se odmah pokazao!
Foto: Željko Đukić
Mlada zvezda i nada Bijelog Polja, Isak Šabanović, ima 25 godina, a milionski auditorijum je oduševio u prethodnoj emisiji muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Ova emisija je i te kako bila posebna za Šabanovića, jer je svojom izvedbom pesama „Oprosti mi što te volim” i „Stipu Gatibo”, sve članove žirija podigao na noge, čak ih i rasplakao, a sebi doneo veliku slavu i vrtoglav porast broja pratilaca na Instagramu.
Pesak u glasu, energija i harizma kojom je vladao na sceni je sve oduševila, a naročito Mariju Šerifović i Dragana Stojkovića Bosanca, koji je izašao na scenu, poklonio se i čestitao Isaku, a Šerifovićeva mu je čak ponudila i duet.
Ono što malo ko zna, jeste da Šabanović potiče iz muzičke porodice, te ne čudi odakle poseduje talenat. Naime, njegov otac Rafko je poznati bjelopoljski muzičar, pokojni deda Šabo bio je član Bjelopoljskih tamburaša, a njegov brat, Sabro, koji je takođe preminuo, jedan je od osnivača Festivala tamburaša. Već sa 10 godina Isak je pokazao potencijal za muziku, te je sa drugarima iz kraja osnovao bend i svirao po garažama, a kako kaže, bake i majke su mu bile najvernija publika. Isak je jednom prilikom istakao, da njegov otac u prvi mah nije bio za to da se njegov naslednik bavi muzikom, ali da mu je sada velika podrška.
– Iako sam se divio njegovom radu i želeo da budem deo tog sveta, otac u početku nije bio oduševljen mojim izborom. Govorio je da je takav život težak – putovanja, odlasci od kuće, razdvajanje od porodice…  Naravno, sada imam i podršku cele porodice – rekao je Šabanović za „Graciju”.
Isak nikada nije odustajao od muzike. Učestvovao je u raznim muzičkim takmičenjima poput „Let ka zvezdama” 2012. godine i u “X faktoru”. Prvi javni nastup je imao na festivali „White field” u Bijelom Polju kada je osvojio prvo mesto.
Uzor su mu bili Tifa, „Bijelo dugme”, „Parni valjak”, čije je pesme najčešće i pevao, a ono što je evidentno jeste da buduća zvezda stilom i te kako podseća na Tifu.
Šabanović je odlučio da se prijavi na audiciju za muzičko takmičenje „Zvezde Granda”, a glavni inicijator za to bio je Đorđe David.

Isak Šabanović Printscreen ,,Zvezde Granda”

– Njemu sam pevao kao predgrupa u Bijelom Polju i on mi je rekao: „Što ne dođeš da probaš, jer to više nije samo takmičenje u narodnoj muzici”. On je bio karika koja mi je dala moć da odem tamo. Jedna od karika. Naravno, posle sam upoznao Milija, i nakon toga sam rekao: „Ja to hoću” – ispričao je Isak za portal RTCG.
Kako kaže, veliki je tremaroš i svoj glas i talenat nije uspeo da pokaže na audiciji.
– Prepao sam se, zaplakao i nisam mogao ništa da pokažem. On je zaslužan što me je tu doveo, zato sam ga odabrao kao mentora (Milija)  u nastavku takmičenju. Deset godina radim po lokalima, od velike publike do male publike, ali uvek sam imao neku tremu i odgovornost. Ono na „Grandu” ne mogu da nazovem tremom. Ono je čisti strah – kaže Isak.
Ono što je sigurno jeste da ovog momka očekuje velika karijera, a poznato je da je do sada snimio već tri pesme, a njegov prvenac pod imenom „Moj slatki anđele” je snimio sa samo 18 godina.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi