Isak Šabanović o takmičenju i žiriju ,,Zvezda Granda": Moje suze su rekle sve! Jelena Karleuša je lepa i gotivna žena!

06.01.2021

11:09 >> 16:50

0

Mladi pevač, sa već dovoljno iskustva i mimo takmičenja, ispričao je za 24sedam kakvi su mu utisci o žiriju, od koga najviše strepi, a kome je najviše za

Isak Šabanović o takmičenju i žiriju ,,Zvezda Granda": Moje suze su rekle sve! Jelena Karleuša je lepa i gotivna žena!
Isak Šabanović, Foto: Željko Đukić

Isak Šabanović nova je zvezda na muzičkoj sceni nakon fantastičnog učešća u “Zvezdama Granda”, a nakon brojnih pohvala koje je dobio od svih, u intervjuu za 24sedam otkrio je kakvi su njegovi utisci, ispričao je zašto je plakao, da li će snimiti duet sa Marijom Šerifović koji mu je pomenula, pa i to kako su izgledali njegovi nastupi pre takmičenja.

Rekao si da ne poseduješ takmičarski duh. Da li si promenio mišljenje nakon ponude Marije Šerifović da snimite duet?

I dalje ne volim takmičenja, ali da nije bilo ovoga ne bi se ni saznalo za mene. Što, moram priznati, prija, ali i uslovljava da i naredni put budem bar toliko dobar. Ko ne bi voleo da sarađuje sa Marijom Šerifović? Ponuda stoji, nismo se još uvek videli ni čuli, pa videćemo šta će se desiti kada dođem u Beograd.

pročitajte još

 

Koliko ti znače pohvale i komentari žirija? Jesi li spreman da snimiš duet sa Marijom?

Aktivno se bavim muzikom od 15. godine i navikao sam na pozitivne reakcije ljudi, publike, ali ono što sam doživio na “Grandovom” stejdžu ne može da se uporedi ni sa jednim nastupom, a to se “utrostručilo” nakon emisije. Pozivi, poruke, pozitivni komentari, svi su hteli da mi udele komplimente, ali i savete, rodbina, priljatelji ali i nepoznati ljudi… Još uvek nisam svestan šta se desilo, neka magija, šta li? Kako da ne budem zadovoljan kada mi se jedno veliko ime poput Dragana Stojkovića Bosanca poklonio, a da ne pričamo o reakcijama ostalih članova žirija koji su me “dotukli” svojim kometarima, a onda ponude Marije Šerifović i mog mentora.

Možeš li da objasniš kako je izgledao trenutak kada si se pojavio na audiciji i kada su ti saopštili da si prošao?

Moje suze su rekle sve. Kroz njih je izašao sav strah, trema, odgovornost gde se nalazim, pred kim pevam.

Isak Šabanović Printscreen ,,Zvezde Granda”

Od čijeg komentara članova žirija najviše strepiš?

Moram reći da je moj mentor, Mili, izuzetan čovek, muzičar, pedagog, bez njega se ne bi sve ovo desilo, jer i na predaudiciji me je zdrmala trema da sam već na pola pesme odustao. Međutim, nakon nekog vremena dobijam poziv da dođem na snimanje i eto desilo se nešto veliko. Ne bih voleo njega da razočaram jer on je prepoznao moj talenat i zbog njega sam ovde gde jesam.

Da li možeš sebe da zamisliš kao pobednika “Zvezda Granda”?

Priznaćete da meni nakon ovakvih komentara žirija, odjeka kakav je napravila emisija “Zvezde Granda” i obećanja Marije i Milija ne treba pobeda. Trudiću se da dam sve od sebe, pa koliko prođem krugova – prošao sam, a može i pobeda, videćemo.

Šta pomisliš svakog jutra kad pogledaš u ogledalo?

Isače, došlo je tvojih pet minuta – iskoristi ih najbolje što možeš!

Sa 10 godina si formirao bend? Kako su izgledali tvoji počeci?

Ja se bavim muzikom od kada znam za sebe. Potičem iz muzičke porodice, moj otac je muzičar više od 30 godina, učenik sarajevske škole, djedovi utemeljivači tamburaške muzike i festivala u Bijelom Polju, tako da je muzika izabrala mene. Kao kod svih klinaca obično svirke počinju sa “koncertima” za majke i bake, onda drugare iz komšiluka, pa žurke, a onda već i kafići i pabovi u rodnom gradu. Prve ozbiljnije svirke bile su nakon izlaska pesme “Moj slatki anđele”, koju sam snimio sa 18 godina. I tada sam otišao u Podgoricu na studije, gde sam uporedo svirao i studirao, jer nisam hteo da zapustim obrazovanje koje smatram najvažnijim. Završio sam fakultet audio-vizuelnih umetnosti, a da nisam opet ispuštao muziku.

Da li devojke šarmiraš i osvajaš pesmom? Postoji li neko ko je već zauzeo mesto u tvom srcu i ko te bodri kroz takmičenje?

Moje srce je veliko i u njemu ima mesta za sve (smeh). Uživam u datom trenutku i mislim da mi je još uvek rano za neka ozbiljnija vezivanja.

pročitajte još

Neka anegdota sa tvojih javnih nastupa i takmičenja?

Izdvojio bih priču kada sam svoj prvi bakšiš dobio kada sam pevao narodnjake. Naime, došlo je društvo u kafić gde sam i ja bio samo gost, ali kako su nešto slavili gazda me je zamolio da im otpevam nešto. Ja kažem “ljudi, ja sam roker, pevam rock&roll ne znam druge pesme”. Međutim pod navalom i molbama popustio sam i počelo je. Nekako sam zvršio izvođenje na oduševljenje

posetilaca i jedan od njih mi “tutne” neku šušku u ruku. Ja se zahvaljujem i kažem ne treba, međutim osta novčanica u mojoj ruci, a onda i u džepu. Dođem kući izvadim novac i ugledam 100 evra.

Bio sam zbunjen i iznenađen jer sam mislio da se radi o manjoj svoti. Tako me posle društvo zezalo da treba da se preorjentišem, jer kako su kazali “od roka nema hleba”.

Jelena Karleuša ATA Images/Antonio Ahel

Da li ti je Saša Popović dao neki savet, predlog za pesmu u takmičenju? Da li misliš da je strog, strahuješ li zbog njegovog komentara?

Nisam imao priliku da razgovaram sa njim, osim nekoliko reči koje mi je uputio na sceni. Stalno sam u kontaktu sa svojim mentorom i zajedno pravimo planove šta dalje i kako.

Aca Lukas je bio u prethodnim sezonama deo žirija, za neke takmičare je imao prilično oštre komentare, da li bilo drugačije da je i on deo takmičenja?

Aca Lukas je odličan muzičar, pevač, zna posao i njegovi komentari su bili na mestu, kao uostalom i sadašnjeg žirija koji je sastavljen od imena ex-yu estrade koji su već upisana u anale kada je muzika sa ovih prostora u pitanju.

Kako ti se dopada Jelena Karleuša kao član žirija?

Izuzetno lepa žena, bez dlake na jeziku i veoma gotivna.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti